Istina je među nama

Written by on 27/01/2016

Mulder i Scully opet su pred vratima. Nakon četrnaest godina ponovo ćemo imati priliku gledati na malim ekranima popularnu seriju Slučajevi X (The X-Files). Prve dvije epizode mogli ste pogledati jučer premijerno na televiziji Fox od 22:00 sata.

U periodu od 1993. do 2002. godine prikazano je devet sezona, a nakon toga snimljena su čak i dva filma. Glavni protagonisti serije su dvoje agenata FBI-a,Fox Mulder (David Duchovny) i Dana Scully (Gillian Anderson). Njih dvoje rade na neriješenim slučajevima koji uključuju paranormalne aktivnosti. Agent Mulder vjeruje u postojanje vanzemaljaca, jer je ubijeđen da su mu oteli sestru dok su još bili djeca. Sa druge strane agentica Scully je skeptik, dok je pristala raditi na slučajevima zbog znanstvene analize agenta Muldera.Kroz riješavanje slučajeva, Mulder i Scully uskoro saznaju da čitava priča ima dublje korijene i da iznad njih stoji mnogo veća organizacija no što oni mogu zamisliti. Kada bi bili blizu nekog otkrića imali bi ozbiljne prijetnje, a čak su u jednom trenutku „Slučajevi X“ bili zatvoreni.

Ova znanstveno-fantastična serija je osvojila 15 televizijskih nagrada Emmy i 5 nagrada Zlatni Globus, od čega je tri puta proglašavana najboljom serijom.

Brojke govore svoje, a nama preostaje da saznamo hoće li i nova sezona biti uzbudljiva kao i prethodne. Zbog fanova koji je nestrpljivo očekuju,nadajmo se da hoće.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist