Ljekovita svojstva limuna

Written by on 08/02/2016

Osim što je izrazito ljekovit, limun se upotrebljava i u svrhu uljepšavanja. Najčešće se koristi za vrijeme prehlada, a u nastavku vam donosimo za što ga još sve možete koristiti, te koje sve dobrobiti od limuna možete dobiti.

Ukoliko ste trudnica, jutarnju mučninu si možete olakšati tako da popijete vodu ili čaj sa malo iscjeđenog limunovog soka, ovisno o tome što vam odgovara i što vam ne izaziva nagon na povraćnje. Limunov oštar miris i okus, u trenu će ukloniti mučninu i smiriti želudac.

Svakodnevna konzumacija limuna ili vode s limunom može potaknuti proizvodnju urinarnih citrata, hemijskih spojeva koji pomažu u prevenciji bubrežnih kamenaca.

Zaustavite krvarenje i dezinficirajte male rane pomoću limunovog soka. Možete namočiti gazu u limunov sok i čvrsto ju držati na ozlijeđenom području.

Zbog niske PH vrijednosti limun ima antibakterijska svojstva, koja pomažu u poboljšanju kože, osobito ako je koža sklona aknama. Ako na vašem licu postoje i ožiljci od akni koje su odavno nestale sa vašeg lica, ukloniti ih možete tako da ih tretirate nerazrijeđenim sokom od limuna.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist