Zagreb Coffee and Chocofest – 5. festival kave i čokolade zatvoren je danas 14. veljače nakon četiri uspješna dana predstavljanja najslađih proizvoda

Written by on 14/02/2016

Jubilarni 5. festival kave i čokolade – Zagreb Coffe & Chocofest koji se održavao od 11. do 14 veljače na Trgu bana Jelačića bio je nezaobilazna destinacija svih ljubitelja hedonizma i slatkih užitaka koje nepcu pružaju kava i čokolada. Tijekom četiri dana festivala predstavili su se najbolji od najboljih hrvatskih i svjetskih proizvođača kave i čokolade. Kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i inozemni proizvođači predstavili su najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade.

Novost ove godine jeste da se zbog velike posjećenosti i interesa proteklih godina, ovogodišnji Zagreb Coffee & Chocofest, uz Trg bana Jelačića, održavao na još nekoliko lokacija – Centru za kulturu prehrane, Winebaru Dobra vina, te odabranim zagrebačkim barovima, hotelima i restoranim.

Najava festivala započela već 10. veljače u Winebaru Dobra vina gdje je chef Goran Geršak pripremio večeru na kojoj su se događali čudesni spojevi poput lososa sa čokoladom uz rizling ili čokoladirani gulaš od vepra sa merlotom.

Posjetitelji festivala mogli su premijerno uživati u degustaciji prve hrvatske čokolade sa ekološkim certifikatom proizvedenoj u Hrvatskoj koju potisuje Nadalina iz Splita, sirovoj čokoladi i čokoladnim prozvodima bez glutena i laktoze, čokolaterije Lizin vrt iz Slovenije, te vrućim čokoladama sa okusima maline, kikirikija i karamele festivalskog Choco bara.

Oni željni zabave i novih znanja mogli su uz stručno vodstvo u Centru za kulturu prehrane sudjelovati u izradi jestivih poklona za Valentinovo i neobičnim recepturama bloga Jedozovni duo.
Poseban program pripremio je najtiražniji hrvatski showbizz tjednik Story u čijim su koncertima i zabavnim eventima svi zajedno uživali u subotu 13.veljače.

Povodom Dana zaljubljenih svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu mogli se se na Trgu bana Jelačića zagrliti i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem.

A svima onima koji do sada nisu imali priliku biti dio ovog preslakog spektakla, svakako preporučujemo da naredne godine priušte sebi uživanje u najkvalitetnijim čokoladnim poslasticama i zabavnom programu koji doprinosi nezaboravnoj atmosferi.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist