Održano debatno takmičenje “Noć ideja”


Večeras, 17.03.2016. godine održano je u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici  debatno takmičenje pod nazivom “Noć ideja”.

Ovaj događaj se po prvi put održava u našem gradu, a po odzivu studenata nije ni posljednji. U takmičenju učestvovalo je 5 timova sa različitih fakulteta.

Ovogodišnje teme debata se odnose na Reformsku agendu za BiH, Ekonomsku krizu, Nezaposlenost mladih u BiH, te mito i korupcija u obrazovanju. Takmičari su imali priliku raspravljati o datim temama, te izložiti, po njima, najbolje rješenje.

Riječ je o jedinstvenom događaju u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj da okupi mlade umove sa područja BiH, kako bi debatovali o aktuelnim društvenim pitanjima u nesvakidašnjem noćnom terminu. Svaki od debatnih timova je prethodno pršao kroz edukativnu radionicu na date teme.

Žiri u sastavu – Alaudin Brkić, dekan Ekonomskog fakulteta u Zenici, Admir Čavalić, direktor udruženja “Multi”- Tuzla, Fuad Hadžidedukić, dekan Mašinskog fakulteta u Zenici, u okviru debatne noći izabrao je i pobjednika.

Pobjednici ovog takmičenja su Denis Vejzović, Amra Neslanović i Neira Baručija. Oni će imati priliku otputovati u Grčku, te tamo provesti 4 dana. Za drugo mjesto, takmičari su osvojili tablet, a treće i četvrto mjesto po knjigu “Ekonomija slobode”.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist