Grupa Azil iz Splita ponovo svirala u Zenici

Written by on 20/03/2016

Grupa Azil (Split) već treći put dolazi u Zenicu da promoviše svoj autorski materijal, ali od toga ništa ne bi bilo da nije njihovog mentora Petra Pece Peteja.

Peco je svirao sa mnogim svjetskim imenima, a ono po čemu ga pamti zenička publika je rad u grupama Time i Indexi. Dakle pod budnim nazorom gospodina Peteja ovi mladi momci (Damir Bavčević – vokal ; Miro Morović – gitara ; Branimir Jurun – bas gitara ; Jure Kalajžić (Kali) – bubnjevi ) su izabrali Zenicu da im bude baza (proveli su cijeli vikend u Zenici  od 18.03. do 20.03,2016.) za predstojeće i prvo gostovanje u Beogradu kao podrška projektu Indexi  i prijatelji koji je planiran 21.03.2016.

Iako se njihove pjesme vrte samo na radiju Active (evidentna sramota za ostale zeničke radio – stanice) popularnost im raste među mladima ovoga grada. Tako da su posjetili prostorije organizacije „Naša djeca“  i iskazali veliku zahvalnost na podršci, uz obećanje čim završe svoj materijal  da će ga prezentirati u radio – emisiji „Sve je to samo rock'n'roll“.

Što se tiče gospodina Peteja, on je odlučio da proslavi svoj rođendan (rođen je 18.03.1949.) u Zenici kako kaže, među običnom rajom koja je zaslužna za njegov međunarodni uspjeh.

U ime radija Active gospodin Petej je dobio prigodan poklon mozaik slika sa njegovih nastupa u Zenici tokom proteklih godina.


Continue reading

RadiYo Active

Current track

Title

Artist