The Frajle u Zenici započele turneju

Written by on 16/04/2016

One su simpatične, mlade, plijene pažnju publike sa svojim nastupom to su The Frajle. U razgovoru sa njima  nazvao sam ih frajlicama koje ostavljaju srce na terenu. Zaista je bilo tako 15.04.2016. u BNP-u jer i pored kašnjenja od 15 minuta htjele su ostaviti dobar dojam na publiku. Kad su svi pomislili da je kraj koncerta one su nastavile da pjevaju i  igraju. Međutim zenička publika (90% su bile pripadnice ljepšeg pola) bila je spremna i svaku pjesmu je otpjevala zajedno sa njima.

Nakon koncerta uz pomoć menadžerice Barbare (ovom prilikom se zahvaljujem gospođi Barbari, jer je dozvolila intervju samo za „Radio Active“) obavio sam razgovor sa sve četiri djevojke, ali i sa trojicom muških članova koji su uvijek u sjeni i svoj zadatak su obavili odlično. Nakon kratkog upoznavanja aktivnosti i djelovanja Udruženja „Naša Djeca“ i te kako su bile otvorene za razgovor.

Na moje pitanje otkud baš u Zenici da krenu sa turnejom, odgovorile su u glas, kako su čule da je Zenica i njena publika vrlo zahtijevna i da su mnoge druge slavne osobe baš započele tu, jer ako si prošao u Zenici prošao si svuda. Bile su prijatno iznenađene, jer  je publika znala ama baš svaku nihovu pjesmu.

O novim projektima i sljedećim nastupima slušateljstvo „Radio Active“ će biti obavješteno kroz emisiju „Sve je to samo rock'n'roll“ koja se emituje svakog ponedjeljka od 21:00 do 23:00 sata.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist