Grupa “Erogene zone” održala koncert u RTV domu

Written by on 27/04/2016

 

Večeras je sarajevska rock grupa Erogene zone održala prvi koncert u okviru projekta Muzičke produkcije BHRT-a Studio 2 Live.

Bila je to prilika da članovi benda Almas Smajlović (vokal i bas-gitara), Muhamed Trnka (gitara), i Nihad Maličbegović (bubnjevi)  još jednom pokažu koliko umiju i znaju.

Jedan od najpopularnijih bh. rock bendova, Erogene zone, osnovan je u Srajevu krajem 1992. godine  u vihoru rata kada su tokom opsade svirali po sarajevskim klubovima. Danas su iza njega četiri albuma: Robija, XXL, Mistični znaci, Mi nismo isti; mnoštvo nagrada, hitova i dobrih svirki koje ga čine onim što jest.

Grupa je u 24 godine postojanja imala više personalnih promjena, ali njenu okosnicu čine solo gitarista Almir Komarica, ritam-gitarista Muhamed Trnka, te pjevač i basista Almas Smajlović.

U maju ne baš tako davne 2006. bend je obilježio 10 godina postojanja na muzičkoj sceni. Za tu priliku su vjernoj publici priredili unplugged koncert u sarajevskom BKC-u pod nazivom “Mi nismo isti”.

Koncerti domaćih bendova i muzičara će biti organizirani jednom mjesečno, uz prenos na BH radiju 1, dok će BHT1 snimati i odgođeno emitirati, najavili su iz BHRt-a.

Oslobođenje

 

 


RadiYo Active

Current track

Title

Artist