Trening upravljanja emocijama i mindfullness

Written by on 27/04/2016

Pozivamo vas na trening “Mindfulness i upravljanje emocijama”, prvi put u Sarajevu!

Trening će se održati 7. maja 2016. od 10h do 17h u Wisa šoping centru na Stupu, Kurta Shorka 7, 71000 Sarajevo.

ORGANIZATORI:
Udruženje za psiho-fizički razvoj “Transformacija” Sarajevo, u saradnji sa Centar “Razvoj”, udruženje za edukaciju i treninge, te Centrom za razvoj veština “Od ljubavi se raste” iz Novog Sada.

KOME JE OVAJ TRENING NAMJENJEN?
Trening je namjenjen svima koji žele da postignu emocionalni balans vjezbajući svjesno usmjeravanje pažnje i sposobnost prepoznavanja i upravljanja emocijama. Integrativni pristup Mindfulness-a i emocionalne pismenosti doprinosi poboljšanju mentalnog zdravlja i kreiranju kvalitetnijih odnosa u privatnom i profesionalnom životu. Ovaj trening donosi značajne benefite svima čija profesija zahtijeva emocionalnu stabilnosti i fokusiranost. Učesnici mogu da očekuju da će kroz sve vježbe proći iskustveno i da će moći kasnije da ih primjenjuju u svom ličnom razvoju i svakodnevnom životu.

Oblasti kojima ćemo se baviti tokom treninga:
-Emocije i emocionalna pismenost
-Funkcionalne i nefunkcionalne emocije
-Mindfulness-svjesnost emocija i misli
-Razvoj saosjećanja i samopoštovanja
-Mindfulness meditacije

Svi učesnici dobijaju radni materijal kao i uvjerenje o učešću na treningu.

MJESTO I VRIJEME:
Trening se održava u Wisa shopping Centru, Kurta Schorka 7, Stup, Sarajevo – sala za sport na I spratu.
Vrijeme: 10:00 – 17:00 sati

CIJENA treninga je 60KM, a za uplate do 30.04.2016. je 50KM.

PRIJAVA:
Prijave na seminar možete izvršiti putem e-mail adrese transformacija.bih@gmail.com, ili na brojeve telefona
063-504-727, 062-832-308 i 061-557-377. Samo uplatom akontacije 20KM ili cjelokupnog iznosa obezbjeđujete svoje mjesto. Zbog kvalitete rada broj mjesta je ograničen.

ŠTA JE MINDFULNESS?
Mindfulness se uvodi u polje medicine prije 30 godina od strane doktora Jon Kabat-Zinna profesora medicine emeritusa na Univerzitetu u Masačusetsu. Predstavlja svjesno, namjerno usmjeravanje pažnje na emocije, misli i senzacije koje se dešavaju u našem tijelu u sadašnjem trenutku bez prosuđivanja. Mindfulness vježbe pomažu da postanemo svjesni sopstvenih emocija “na licu mjesta” bez njihovog potiskivanja ili njihovog preovladavanja našim ponašanjem. Vjezbajući svjesno usmjeravanje pažnje mi učimo kako da pravovremeno reagujemo u različitim situacijama koje mogu biti emotivno zahtjevne za nas, što utiče na poboljšanje našeg mentalnog zdravlja kao i odnosa sa drugim ljudima.

Emocionalna pismenost je pojam koji je skovao transakcioni analitičar Klod Štajner (Claude Stainer) i on znači prepoznavati sopstvena osjećanja, kao i osjećanja drugih ljudi, znati koliko su te emocije snažne i šta je to što ih uzrokuje. Takođe, to znači upravljati svojim emocijama, odnosno znati kako, kada i gdje izražavati svoje emocije i znati kako one utiču na druge. Emocionalna pismenost nam pruža veću ličnu moć i poboljšava kvalitet odnosa sa drugima kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

VODITELJI TRENINGA:
Sanja Stanković je master sociologije. Certifikovana je za rad iz oblasti transakcione analize, organizacijske transakcione analize, emocionalne pismenosti kao i za grupni rad sa parovima. Jedan je od osnivača Centra za razvoj veština “Od ljubavi se raste” u okviru koje vodi treninge i radionice iz oblasti mentalnog zdravlja. Autor je brojnih treninga iz oblasti ličnog i profesionalnog rasta i razvoja. Posjeduje višegodišnje profesionalno iskustvo u državnom, privatnom i civilnom sektoru. Socijalni je aktivista. Vjeruje da možemo istinski da napredujemo samo ukoliko radimo ono što volimo, ili naučimo kako da volimo ono što radimo.

Vesna Laković dipl. pedagog, master menadžer u obrazovanju, certifikovani međunarodni Mindfulness instruktor. Posjeduje višegodišnje iskustvo u radu sa djecom i mladima u različitim organizacijama u radu na temama mentalnog zdravlja, inkluzije, osnaživanja mladih, profesionalne orijentacije, volonterizma i neformalnog obrazovanja. Autor je različitih treninga, radionica iz oblasti ličnog razvoja, mentalnog zdravlja i neformalnog obrazovanja. Početkom 2014. se susreće sa Mindfulness-om u Sloveniji gdje je živjela i radila u okviru Omladinskog centra, i završava treninge: „Uvod u Mindfulness“ organizovanom od strane Familylab-a i svjetski priznate instruktorke Marie Kronquist iz Danske, a tokom 2015. stiče i zvanje certifikovanog međunarodnog Mindfulness instruktora nakon višemjesečne intenzivne obuke. Jedan je od osnivača udruženja Centar Razvoj.

Izvor: civilnodrustvo.ba


RadiYo Active

Current track

Title

Artist