Google snima razgovore koje vodite u blizini njihovih uređaja

Written by on 07/06/2016

Google ima evidenciju svega što ste rekli u blizini njihovih proizvoda, a to možete poslušati i sami. Dodatak radi kao način koji dozvoljava da pretražuju koristeći svoj glas,a ti podaci se spremaju kako bi navodno omogućili Googleu da poboljša svoje alate za prepoznavanje jezika.

No, on također dolazi s jednostavnim načinom slušanja i brisanje svih informacija koje prikuplja. To se radi kroz posebnu stranicu koja okuplja sve informacije koje Google može imati o vama.

Podatke možete pronaći ako idete na Google stranicu povijesti i pogledate dugi popis snimki. Tvrtka ima posebnu audio stranicu i drugu za aktivnosti na webu koje će vam pokazati sve što je Google snimio o vama i što se nalazi na internetu. Novi portal je predstavljen u lipnju 2015. godine i aktivan je u posljednjih godinu dana – što znači da je sada vjerojatno prepun raznih stvari koje ste rekli i što ste mislili da je ostalo u privatnosti.

Snimke se mogu funkcionirati kao neka vrsta dnevnika, podsjećajući vas na razna mjesta i situacije u kojima ste se našli dok je vaš mobitel bio uz vas. No, to je ujedno i podsjetnik na to koliko se podataka prikuplja o vama i koliko intimne te informacije mogu biti. Vidjet ćete više ako imate Android telefone, koji se može aktivirati u bilo kojem trenutku ako samo kažete ”OK, Google”. Osim toga možete imati snimke bilo kojih uređaja s kojim ste imali interakciju koristeći Google. Na stranici možete slušati sve snimke.

Također možete vidjeti informacije o tome kako je snimljen zvuk – da li je to bilo putem aplikacije Google ili negdje drugdje – kao i bilo transkripciju svega rečenog ako je Google uspješno pretvorio glas u tekst.

No, ono što je možda najvažniji razlog za posjećivanje stranice bi trebao biti da izbrišete sve podatke. To može biti učinjeno ili odabirom određenih snimki ili brisanjem cijele baze.
Za brisanje pojedinih datoteka, možete kliknuti potvrdni okvir s lijeve strane, a zatim se vratiti na vrh i odabrati “izbrisati”. Da biste izbrisali sve možete pritisnuti na “Više” gumb, odabrati “Opcije brisanja” zatim ”Napredno” i nastavite prema uputama. Najlakši način da se zaustavi snimanje Googlea je da isključite virtualnog asistenta i da nikada ne koristite glasovno pretraživanje.

 

Izvor: mixmagadria.com


RadiYo Active

Current track

Title

Artist