“Medica” Zenica u saradnji sa partnerskim organizacijama obilježila 26. juni – Međunarodni dan podrške žrtvama torture

Written by on 26/06/2016

„Medica“ Zenica u saradnji sa partnerskim organizacijama Savez udruženja logoraša USK, Centar za socijalni rad Novi Travnik i Omladinsko udruženje „Nova vizija“, Žena BiH Mostar, Udruženje građanki „Grahova“, „Svjetlost Drine“ Goražde, Udruženje Sehara Goražde, i uspostavljenim institucionalnim mrežama za podršku preživjelima i preživjelima svjedocima u predmetima ratnih zločina, seksualnog nasilja i drugih krivičnih djela na području Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog, Unsko-sankog,Hercegovačko-neretvanskog kantona, Hercegbosanske županije – Kantona 10 i Bosansko-podrinjskog kantona, obilježila je 26. juni – Međunarodni dan podrške žrtvama torture sa ciljem podsjećanja javnosti na posljedice torture iz proteklog rata u Bosni i Hercegovini i također, na prisustvo torture danas u svijetu.

Zajedničku poruku „Za svijet bez turture!“ organizatori su 24.06.2015. godine u 11:00 sati poslali iz nekoliko gradova u BiH: Zenice, Ključa, Mostara, Novog Travnika, Bosanskog Grahova, Livna i Goražda.
Aktivnosti obilježavanja 26.06. provode se u okviru projekta „Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima diljem BiH“ koji realiziraju Vive žene Tuzla, Medica Zenica, Udružene žene Banja Luka i ACED Banja Luka, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Pogledajte i video “Za svijet bez torture” 


RadiYo Active

Current track

Title

Artist