Održan susret djece u Zenici


U okviru projekta Ulaganje u djecu koje udruženje „Nasa djeca“ Zenica provodi sa partnerskim organizacijama „Naša djeca“ Sarajevo, „Budućnost“ Modriča i „Zdravo da ste“ Banja Luka uz podršku Save the childrena-a, održan je susret dječijih grupa iz navedenih organizacija. Susret se održao u Zenici, u periodu od 11 do 13. jula.

Kako je cilj projekta povećati vidljivost djece u lokalnim budžetima, tako su djeca kroz svoj rad osmilila zagovaračke poruke prema javnosti i donosiocima odluka. Poruke su usmjerene na poticanje donosioca odluka na budžetiranja koja prate realne potrebe djece, a naročito one koja su najugroženija i koja ne ostvaruju ni osnovna prava u zajednici.

Pored poruka, djeca su osmislila i akcije u zajednici, koje će biti održane u oktobru, sa ciljem da novoizabrane donosioce odluka potaknu na kreiranje programa u najboljem interesu djece i poboljšanju uslova za dječiji rast i razvoj. Djeca su drugi dan susreta posjetila i tvrđavu Vranduk, gdje su nakon obilaska radili na predviđenim aktivnostima.

 Galeriju slika možete pogledati na našoj facebook stranici .


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist