Promocija Ultimate frisbee-a u 10 gradova BiH


Frizbi klub Ćejfi – Lukavac u sradnji sa Američkom ambasadom u BiH i fondacijom 10MillionDiscs u okviru projekta “LEARNING TO PLAY: TOGETHER!” organizuje promociju Ultimate frisbee-a u 10 gradova BiH.

ZENICA, SARAJEVO, BANJA LUKA, MOSTAR, TUZLA, ODŽAK, ZVORNIK, LUKAVAC I BIJELJINA su neki od gradova koji će biti domaćini u naredna dva mjeseca.

Ultimate je timski sport koji se igra sa sedam (7) igrača i letećim diskom. Igra se na pravougaonom terenu, otprilike pola širine fudbalskog igrališta, sa gol zonom na svakom kraju. Cilj svakog tima je da postigne gol tako što igrač uhvati dodavanje u gol zoni koju napadaju. Utakmice se obično igraju do 17 golova i traju oko 100 minuta. Ultimate je igra bez sudije i bez kontakta. Duh igre je vodič kako igrači sude u igri i kako se ponašaju na terenu.

Cilj ovog projekta je udruživanje mladih različitih nacionalnosti, prihvatanje različitosti i različitih mišljenja kroz ultimate frizbi. Osnivanjem novih klubova u različitim dijelovima regije pomaže da se frizbi kao igra širi. Održivost projekta će se odraziti osnivanjem lige na nivou Bosne i Hercegovine. Formiranjem saveza u BiH, naša država će imati pravo za nastupanje na Europskom i Svjetskom nacionalnom prvenstvu.

Za svaku posjetu planirano je slijedece:
Učenje pravila Ultimatea, učenje osnovnih tehnika bacanja diska, utakmica Ultimatea, podjela brošura “pravila Ultimatea” i podjela profesionalnih diskova za Ultimate.

Prva posjeta bit će održana u Odžaku 07.08.2016 godine u 10:00 sati na Stadionu. O tačnom terminu dolaska u Zenicu, znat ćemo u narednom periodu.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist