SMETOVI: Sve spremno za GOTIVU, kamperi već pristižu


PIŠE: Ajla Heralić

Sutra, 02.09.2016. godine, počinje drugi GOTIVA fest na zeničkom izletištu Smetovi i trajaće do nedjelje, 04.09.2016. godine. Ekipa Radija Active medijski je pokrovitelj svih kvalitetnih dešavanja pa tako i Gotive. Naša ekipa danas je postavljala radijsku opremu na Gotivi i od sutra ćete imati priliku da pratite uživo trodnevni program Gotiva festa.  Radioaktivci su nam potvrdili da je sve spremno za gotivljenje i da kamperi već pristižu.

Tokom tri dana trajanja festivala na prostoru planine Smetovi, tačnije na lokaciji oko planinarskog doma PD Željezara, bit će organizirano nekoliko radionica, te edukativni, ekološki, umjetnički i muzički sadržaji. U toku dana, posjetioci će moći da uživaju u izložbi slika, rekreaciji, uličnoj umjetnosti, ekološkim temama, kreativnim radionicama, te da prisustvuju i učestvuju u izradi skulptura od ambalažnog otpada. Festival će skrenuti pažnju i na značaj problema divljih deponija, objasniti kako iskoristiti postojeći otpad te kako reducirati količinu otpada tokom života (odnosno, svesti ga na minimum uz primjenu Zero waste management-a). Sve to će se dešavati uz lagane note koje će stizati sa male bine Fructal stage-a od strane mnogih domaćih I regionalnih dub selektora i DJ-eva.

Gotiva je nastala kao ideja prije godinu dana, tačnije u aprilu mjesecu kada smo se odlučili, nakon dugogodišnjeg posjećivanja festivala da pružimo mladim ljudima u Zenici i regionu da osjete taj festivalski vibe, kamperski način života i življenje festivala 0/24h. Inače na festivalima ljudi dolaze samo radi izvođača, a na Gotiva festu imaju priliku da ih upoznaju tokom dana, druže se i razmjenjuju iskustva. – Dino Brljevac, organizator festivala.

Neke od radionica koje možete posjetiti ove godine: Stencil, Street art (OVDJE) Dah-voda-zvuk, Raga Daga Dum (OVDJE) i Zero Waste (OVDJE)

Ovaj događaj nudi mogućnosti upoznavanja drugih ljudi, druženja  na  dnevnim radionicama i besplatnog kampovanja, ali i spavanja u okolini po cijeni od desetak maraka.

Ove godine na Gotivi će se spojiti Dub i Punk – Punk i Dub, kako je to uradio Don Letts davnih sedamdesetih, proširivši reggae melodiju među tadašnje pankere Londona. Punk i Dub su glas naroda, korijeni paćenika koji i dan danas uspjevaju naći vedro nebo za razumijevanje njihovih mozgova u svijetu kapitalizma i Babilona. Punk i Dub su DIY kulture, pune skvotova i soundsystema, osjetite tu zajedničku vibru na ovogodišnjoj Gotivi!

DA LI STE SPREMNI ZA NAJBOLJU GOTIVU OVOG LJETA?

U nastavku nekoliko fotki trenutnog dešavanja sa Smetova:

Revolution Slider Error: Slider with alias gotiva not found.

CIJENA ULAZNICA:
Festivalska karta – 10 KM
Jednodnevna – 7 KM

Kampiranje je besplatno!


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist