U augustu smo posjetili Niš, uspostavili suradnju sa francuzima i počeli pripreme za fundraising kampanju


U augustu su članovi „Naše djece“, odnosno volonteri radija „Active“ u sklopu projekta „Zeniš“ boravili 4 dana u Nišu. Tamo su, zajedno sa prijateljima iz „Otvorenog kluba Niš“, ukazali na problem odljeva mozgova iz regiona i medijski ispratili jedan od najvećih jazz festivala u Evropi, Nišville. Vrijeme provedeno u Nišu smo iskoristili da posjetimo i naše prijatelja iz „Super radija“ sa kojim ćemo u narednom periodu surađivati.

13925293_922581407867893_1669741347808830784_n

                                                                                      Posjeta Super radiju

Pored realizacije projekta „Zeniš“, ljetne škole gitare i njemačkog za djecu su privedene kraju te će u narednim sedmicama biti upriličena svečana dodjela diploma.

I u našem studiju je bilo aktivno, tako da su iza nas dvije snimljene pjesme. Posebno treba istači suradnju sa francuskim duom Paul i Dafne koji su svoju prvu studijsku pjesmu snimili upravu u našem studiju. Pored njih simpatični trio „Black Boys“ završava prvu pjesmu koja će bez ikakve sumnje biti veliki hit među malom rajom.

14039922_925524730906894_4948803167432033241_n

                                                                                          Black Boys u akciji

 Počeli smo i sa pripremom fundraising kampanje koja će biti održana u mjesecu novembru, a trajat će mjesec dana. Cilj kampanje je obogatiti kulturnu scenu našeg grada, a cijeli program će biti spreman u narednih 15ak dana.

Također, projekat „Bolnica prijatelj djeteta“ je uz pomoć društveno odgovornih kompanija nastavljen te ćemo u narednom periodu proširiti aktivnosti u bolnici, a sve sa ciljem da djeci vrijeme provedeno u bolnici uljepšamo.

Udruženje  je nastavilo sa stvaranjem boljeg okruženja za djecu i mlade. U proteklom periodu održano  je nekoliko  porodičnih grupnih konferencija (sastanaka), koje imaju za cilj samoosnaživanje porodice, da bi ista mogla sama kreirati bolji svijet za dijete.  U okviru projekta  „Ulaganje u djecu“  priprema se akcija u zajednici koja će biti održana povodom Dječije nedjelje. Nastavljeno je i sa redovnim aktivnostima u okviru projekta „Young with a voice“.

U septembru idemo još jače jer mi zračimo samo pozitivno !


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist