Vlastopol: KO je pobjednik u “Igri laži i istine?”

Written by on 26/09/2016

Za one koji nisu upućeni,
definicija Vlastopola: “Jedna ploča sa 28 polja, jedna kocka za šest super moćnih igrača i jedan srednje visoki predstavnik da vlada svima. Vlastopol – igra za mlade i stare, lijeve i desne, zelene i crvene, plave i roze – jednoroge! Ovog septembra u tri velika bh. grada, a do kraja godine u svakom ozbiljnijem domaćinstvu. Igra u kojoj svi učestvuju, ali rijetki je igraju.”

Nekolicina mladih, savjesnih ljudi koji vide i kritički posmatraju i reaguju na trenutnu političku i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini odigrali su danas “Igru laži i istine” na platou ispred BBI centra, u Sarajevu. Ovom igrom žele na komičan način demonstrirati sudbinu naše zemlje svim građanima iste koji su voljni pogledati i saslušati.

U igri su učestvovali: Kirbaš, Dr.Agan, Mile, Cvija, Graditelj i svima omiljeni Susjedić te srednje visoki predstavnik koji se pobrinuo za to da svi igrači poštuju striktna i logički koncipirana pravila.14454039_10206781759371299_100487372_o

Aldin Alić, organizator ove manifestacije za naš portal je izjavio:

“Evo ekipa sa satiričnog portala karakter.ba u Sarajevu je izvela prvi performans Vlastopola, predstave koja ima za cilj da na satiričan i humorističan način predstavi svu političku i društvenu stvarnost Bosne i Hercegovine. Pored Sarajeva nastupat ćemo još u Banja Luci 28.09. te u Mostaru 30.09. sve u cilju predizborne kampanje kako bi skrenuli pažnju sa velikih bina, velikih plakata na nas obične ljude, a eto mislimo uz to da imamo smisla za humor da nasmijemo publiku koja nas isprati i da uspijemo poslati poruku jer zaista je važno izaći na izbore zato što samo tako možemo promijeniti stvari koje nas nerviraju.”

“Igra laži i istine” igrat će se i u Banjaluci u srijedu, 28.09. od 12:00 u Parku Petar Kočić te u Mostaru u petak, 30.09. od 12:00 na Španskom trgu.

Događaj ispratile: Adna Ganibegović i Rialda Osmanović

 

Tagged as

RadiYo Active

Current track

Title

Artist