Neviđen novembar u našem gradu – III FOUNDRAISING KAMPANJA


Radio “Active” vam predstavlja III FUNDRAISING KAMPANJU – nudimo vam 33 edukativna, kulturna i zabavna sadržaja u samo mjesec dana.

Radio „Active“  je neprofitni, nekomercijalni i nepolitički – sva sredstva za funkcionisanje radija se osiguravaju kroz projekte i donacije. Ovakav vid finansiranja nije dovoljan da bi se realizovao optimalan rad kojem težimo. Zbog toga smo se odlučili na organizovanje FUNDRAISING KAMPANJA. Program  kampanje će biti realiziran na nakoliko lokacija u Zenici, koje za mlade imaju poseban značaj, a svojim tehničkim i prostornim kapacitetima odgovaraju potrebama sadržaja.

Kampanja će biti posebna i po tome što će se prvi put cijeli studio radija „Active“ izmjestiti u Club 072, odakle će se voditi cijeli program. Na ovaj način obuhvatit ćemo veliki broj mladih koji će moći da budu dio svakodnevnih radijskih emisija i da se njihov glas čuje.

Dodatni značaj cijeloj kampanji dat će i učešće gostiju iz Hrvatske, Srbije i Švicarske kao i iz cijele Bosne i Hercegovine.

Centralni događaj kampanje je koncert Nene Belana  koji će biti održan 19.novembra u BNP-u.  U okviru kampanje vam predstavljamo i:

-Duodramu
– Dječiji i omladinski program
– Dječija panel diskusija
– Radionice za djecu, mlade i odrasle
– Poetske večeri (Marko Tomaš, Slovenija/Velibor Stančić)
– Izbložbe
– Akustične svirke, gostovanje Dj-eva iz BiH
– Dan djeteta
– Promocije knjiga, čitanje i druženje sa knjigama
– Jam session
– koncert autorskih bendova (Hrvatska, BiH)
– promociju dječijeg benda

Sigurni smo da ćete prepoznati važnost postojanja ovakve ideje i da će svako od vas pronaći nešto zanimljivo za sebe. Učešćem na bilo kojem od događaja (kupovinom karte, izložbenih radova i radioaktivnih materijala) direktno podržavate radio “Active”.

______________________________________________

Radio „Active“  je neprofitni, nekomercijalni i nepolitički – sva sredstva za funkcionisanje radija se osiguravaju kroz projekte i donacije. Ovakav vid finansiranja nije dovoljan da bi se realizovao optimalan rad kojem težimo. Zbog toga smo se odlučili na organizovanje FUNDRAISING KAMPANJA.

Radio predstavlja ideju oko koje se svakodnevno okupljaju djeca i mladi – ideju koja znači širenje glasa najmlađih u društvu, razvijanje kritičnog razmišljanja i promovisanje edukativnog i zabavnog sadržaja. Radio „Active“ je prvi community radio – onaj medij koji djeluje u službi zajednice. Trenutno program radija uređuje i vodi oko 30 djece i mladih, koji realizuju 68 emisija mjesečno. Na ovaj način, medij pruža priliku mladima da budu aktivni, kreativni i kritični. Ovo je jedan od rijetkih primjera gdje djeca i mladi nisu samo pasivni sudionici u medijima, nego i aktivni stvaraoci sadržaja. Medij je usmjeren na edukativni i zabavni sadržaj – bez političkih tema i senzacionalizma.

raspored-aktivnosti-plakat-radio-active-final


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist