Active Live Dj Show održan u Clubu 072


Sinoć, 04.11.2016. godine, sa početkom u 20:00 sati počela je i prva DJ noć u Clubu 072. Sve prisutne na noge je podigao DJ Nermin B. 

Važno je napomenuti kako je i ovaj događaj organizovan u sklopu treće fundraising kampanje radija “Active”. Radioaktivci su se potrudili da cijeli novembar upotpune raznim događajima, a samo nekolicina njih se naplaćuje, tako da je sinoćnji party bio besplatan. 

Kako je ovo ipak fundraising kampanja ulaz na večerašnji događaj – DJ noć u kojoj će sve prisutne zabavljati DJ ADOT i DJ Marlon Bright, košta 2 KM.  //Svi u Club 072 u 20:00 sati – 05.11.2016.//

Radio „Active“  je neprofitni, nekomercijalni i nepolitički – sva sredstva za funkcionisanje radija se osiguravaju kroz projekte i donacije. Ovakav vid finansiranja nije dovoljan da bi se realizovao optimalan rad kojem težimo. Zbog toga smo se odlučili na organizovanje FUNDRAISING KAMPANJA.

Radio predstavlja ideju oko koje se svakodnevno okupljaju djeca i mladi – ideju koja znači širenje glasa najmlađih u društvu, razvijanje kritičnog razmišljanja i promovisanje edukativnog i zabavnog sadržaja. Radio „Active“ je prvi community radio – onaj medij koji djeluje u službi zajednice. Trenutno program radija uređuje i vodi oko 30 djece i mladih, koji realizuju 68 emisija mjesečno. Na ovaj način, medij pruža priliku mladima da budu aktivni, kreativni i kritični. Ovo je jedan od rijetkih primjera gdje djeca i mladi nisu samo pasivni sudionici u medijima, nego i aktivni stvaraoci sadržaja. Medij je usmjeren na edukativni i zabavni sadržaj – bez političkih tema i senzacionalizma.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist