7. Kritična masa – kroz mrak za čist zrak!


Pedalajte i vi danas kroz mrak, za čist zrak! Okupljanje je ispred RK Bosanka u 17.30. Kalendarski nastupa zima što znači da stižu minusi, mrak, poledica i zagađenje zraka. Zato je tema ove kritične mase upravo prilagođavanje vožnje sezonskim promjenama ali i otpor sezonskom smogu i zagađenju zraka!

Danas će biti održana sedma kritična masa. “Kritična masa najmanja je masa neke tvari podložne nuklearnomu cijepanju, koja je potrebna da bi došlo do lančane reakcije. Formirajmo biciklističku lančanu reakciju od ljudskih karika. Svakog mjeseca slavimo bicikla, a ukazujemo na neke nedostatke. Ništa novo i neobično, poput ostalih 500 gradova svijeta”, poručuju organizatori. 

-Obavezna oprema za ovu masu je: odgovarajuća rasvjeta, adekvatna zimska odjeća i oprema (kapa, šal, rukavice) te gas maske koje vam dijelimo kao vid protesta i skretanja pažnje na problem koji nam ometa normalno disanje svake godine – SMETA NAM!

-Ruta ovaj put kroz mračnije ulice kroz industrijsku zonu:
START Trg Alije Izetbegovića – Maršala Tita – Mehmedalije Tarabara – Masarykova -Aska Borića – Adolfa Goldbergera – Zmaja od Bosne -Bulevar Kralja Tvrtka I – Željezarska -Zmaja od Bosne – Aska Borića – Branilaca Bosne – Talića brdo – FINISH

“Obići ćemo jedan dodatni krug oko fontane da joj odamo “počast”, a pritom pokušajte zadržati dah od ljepote i nedostatka svježeg zraka”, najavili su organizatori. Uz to jedan sretnik će osvojiti specijlanu bici lampicu (za to trebate pratiti nagradnu igru Bajkulture), a svi učesnici će dobiti masku.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist