Mladi iz Berna, Luzerna i Niša boravili u Zenici


Krajem prošlog mjeseca, od 24. do 27. novembra predstavnici dva community radija iz Švicarske i jednog iz Srbije su boravili u Zenici.

Predstavnici radija 3fach iz Luzerna, RaBe iz Berna i Super radija iz Niša su zajedno sa kolegama sa radija Active učestvovali u četverodnevnom treningu koji se održao u sklopu projekta “(re)connecting a region”.dsc_0361

Kako je community radio u Evropi već odavno prepoznat kao jedan od glavnih pokretača omladinskog aktivizma i djelovanja, tako su gosti iz Švicarske prenijeli svoje dugogodišnje iskustvo kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine. U toku ova 4 dana oba regionalna radija su, uz pomoć mentora iz Švicarske, pripremili prvu verziju razvojne strategije koju će do kraja 2016. godine završiti.

Pored rada na strategiji, dogovorena je i suradnja na radijskoj emisiji koja će uživo ići u Nišu i Zenici, a na čijoj su pripremi radili predstavnici sve četiri radija.

Ovaj sastanak održan na samom kraju treće fundraising kampanje radija Active, tako da su gosti u večernjim satima mogli da uživaju u izvedbama Marka Tomaša i Trojice koji su nastupili u Cafe bar Bonaparte, odnosno Clubu 072.

Vjerujemo da je ovo samo početak suradnje između ova 4 radija, a ovaj projekat je samo još jedan u nizu aktivnosti koje članovi radija Active provode kako bi unaprijedili svoj rad i pozitivno utjecali na što veći broj ljudi u našoj lokalnoj zajednici, ali i šire.

Jer mi zračimo samo pozitivno.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist