MJUZIKL NIGHT FEVER


Koncert pod nazivom “Night Fever” je prvi Mjuzikl u Bosni i Hercegovini, koji će Omladinski hor pred zeničkom publikom izvesti u subotu 17. decembra 2016. godine na Velikoj sceni Plave dvorane Bosanskog narodnog pozorišta Zenica s početkom od 20 sati.

Dirigent pomenutog hora, profesor Milenko Karović, je istakao da period od nekoliko mjeseci nije bio nimalo jednostavan za realizaciju ovog projekt i da je ovaj koncert povodom jubileja od 25 godina ove muzičke institucije pripremamju već nekoliko mjeseci. Obzirom da se radi o Mjuziklu koji su realizovali 2012. godine sa jednim od najboljih režisera s našeg područja rahmetlli Sulejmanom Kupusovićem, a upravo ovaj koncert će posvetiti njemu, za sve ono što je uradio za ovaj Hor.

Mjuzikl “Night Fever” bit će upotpunjen sa solistima Omladinskog hora i to Merimom Mustafić, Alenom Seferovićem, Ajdinom Huskićem i Erminom Ašćerićem, a hor će pratiti i plesna grupa Rythmic Squad pod rukovodstvom koreografkinje Lane Kahrić.

Važno je naglasiti da su karte za ovaj koncert tokom prošle sedmice već rasprodate, te da se razmišljalo i o ponavljanju istog dan kasnije, međutim zbog zakupljenih termina dvorane, realizacija druge noći koncerta, kao i njegovog ponavljanja rukovodstvo hora realizovat će početkom naredne godine uz koordinaciju sa Bosanskim narodnim pozorištem.

Podsjećamo, ovim Mjuziklom, Omladinski hor obilježit će 25 godina rada i postojanja, te isti posvetiti jednom od najboljih režisera kojeg je Bosna i Hercegovina imala, rahmetli Sulejamnu Kupusoviću.

Subota BNP Zenica sa početkom od 20 sati.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist