Himalayas & Mount Kilimandjaro | Zrak koji živim


Odlazak u planinu nije samo dokazivanje kroz uspon na vrh, već je mnogo važnije iskustvo koje se taloži u vama tokom ekspedicije, kada čovjek sebe konstantno preispituje, upoznaje i otkriva. To je neprekidan proces samospoznaje u komunikaciji sa prirodom i drugim ljudima u ekstremnim uslovima života. – ETREME SUMMIT TEAM, Beograd

Ono što imate priliku čuti i gledati u petak je sljedeće :

1. Prezentacija o Himalajima – Dragan Jačimović

Dragan Jačimović je najpoznatiji alpinista u Srbiji a ujedno i osnivač Exreme Summit Team – a i Adventure in -a . U svojoj prezentaciji objasnit će nam svoju veliku ljubav prema Himalajima ( najviši planinski masiv na našoj planeti) jer, kako kaže, svake godine je minimalno jednom na njenim visinama, ispod planina kao što su Mont Everesn, K2, Makalu, Manaslu, Anapurna itd…

2. Film o Kilimandjaru – EXTREME SUMMIT TEAM

Zahvaljujući dugogodišnjem odlasku i vođenju učesnika na Kilimandjaro, EXTREME SUMMIT TEMA nam donosi i video isječak sa jedne od expedicija. Ono što je zanimljivo je da nam dolazi Kenan Muftić koji je vodič na Kilimandjaro koji će dati ugođaj samom gledanju filma i odgovoriti na vaša pitanja ako ih budete imali.

Kilimandžaro (Kilimanjaro) je najviši vrh Afrike i jedan od 7summits. Sa svojih 4600m od podnožja do vrha Uhuru (5895m), predstavlja planinu sa najvećom visinskom razlikom na svetu. Ova planina je san svakog avanturiste, ali i svih ostalih osoba koje gaje naročitu ljubav prema Africi. Nacionalni park Kilimandžaro osnovan je 1971. godine iz šumskog rezervata kojeg su osnovali nemački kolonizatori još 1910-ih, a upisan je i na UNESCO-ov popis svetske baštine u svrhu zaštite brojnih vrsta koji žive u parku.

3. Senad Bajrić – Iz ugla učesnika na Kilimandjaro

Možda ga i mnogi znaju, i baš taj Senad Bajrić, veliki planinar iz Kaknja, je bio dio ekipe na usponu na Kilimandjaro. Iz svog stanovišta objasnit će pogled na ovaj dio svijeta, uputiti nas u samu organizaciju i dati nam svoje zapažanje sa uspona.

Rekreativna, sportska, i planinarska udruženja u gradu Zenici, zajedničkom incijativom došli su do ideje da vam poklone za kraj 2016. godine jedno fenomenalno druženje sa predsjednikom kluba EXTREME SUMMIT TEAM – a, Dragana Jačimovića, koji iza sebe ne samo da ima mnogo priće sa njegovih fenomenalnih avantura po planinama širom svijeta nego će nas i upoznati sa svojim klubom i pružiti nam čast da gledamo jedan od najboljih njihovih filmova “Kilimandjaro” snimemljen tokom njihove expedicije na naječi vrh kontinenta Afrike.

Promocija filma “Kilimandjaro” poklanjaju vam :

VEDRO
Planinarski savez BiH/FBiH
Gorska Služba Spašavanja Stanica Zenica
Extreme Sports Club Scorpio
Planinarsko Društvo “Tajan-Lisac” Zenica
– Planinarsko društvo Tvrtkovac, Zenica
– Planinarsko društvo Čolan, Zenica
Savez izviđača grada Zenica

Promocija filma Kilimandjaro bit će uvertira za prezentaciju Dragana Jačimovića koji će na najljepši način prikazati daleke dijelove naše planete, tačnije Himalaje, gdje su narod i običaji skroz drugačiji u odnosu na naš način života.

Gosti na promociji će biti :
1. Kenan Muftić – vodič na Kilimanđaro
2. Miralem Husakovic – sekretar PSBiH

Za sve koji čitaju tekstove u eventu, promocija je 23.12.2016 u sali Multiplex Ekrana sa početkom u 18:00

Detaljnije o samom događaju i ostalim prijateljima koji će sudjelovati na promociji, pišemo na samom eventu.

Doživite nešto novo, Afrika nam nikad nije bila bliža i to treba iskoristiti. VEDRO


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist