DJ Ismar Vrbanjac – Ispunjenje životnog sna


Ismar Vrbanjac HOLLAND je bosanskohercegovački DJ i producent. Svoje prve korake kao DJ je napravio prije nekoliko godina, svirajući u klubovima u svom rodnom gradu Zenici. Uskoro, pridružio se jednoj najpopularnjoj DJ organizaciji, poznatija kao CONTROL MUSIC.

Ismar je za radio Active otkrio kako je tekao njegov put ka uspjehu i koji su mu planovi za budućnost..

  1. Prvi dodiri sa muzikom?

“Prvi dodir sa muzikom ostvario se sa mojih 17 godina. Sjećam se da je stariji brat stalno donosio kući neke kasete, pa smo slušali zajedno, a iskren da budem u početku nisam bio nešto pretjerano zagrijan. S obzirom na to da je on stariji slušali smo sta on kaže i tako vremenom, počeo sam i ja nabavljati kasete. Jednostavno, ta muzika je stvarno počela da godi mojim ušima i da mi šalje neku pozitivnu, jaku energiju. Dakle, brat je krivac za sve..”

  1. Kada si sebi postavio cilj, šta želis biti u životu?

“Cilj sam postavio jako brzo poslije ove kratke priče o kasetama. Sam sam počeo da istražujem  malo dublje. Elektronska muzika je širok pojam sa više žanrova, a ispočetka sam bio otvoren za sve opcije, volio sam da slušam svaki pomalo. Tako sam počeo da pronalazim razne video klipove sa nekih velikih svjetskih festivala, party-a, jer sam htio da vidim kako to sve izgleda u masi i kako se drugi ljudi ponašaju u svemu tome. Jedan od najdrazih mi je bio >Love Parade 2000 Berlin<, a i  dan danas volim pregledati taj video. Naprosto sam bio oduševljen tim ljudima, tom pozitivnom energijom koja zrači među njima. Ples, osmijeh, sve na jednom mjestu, a svoj dio zasluge za njihovu sreću uzima i taj čovjek za mix pultom. Samo mi je prošlo kroz glavu da to želim najviše od svega, da i ja jednog dana budem DJ. Ljubav na prvi pogled. “

  1. Gdje su bili tvoji prvi nastupi?

“Vremenom sam sazrijevao u svemu tome, širio sam sebi vidike, napredovao u dosta segmenata, kretao sam se sve više u takvoj okolini, te sa družio sa ljudima koji su u istom fazonu kao i ja. S obzirom na to  da sam bio poprilično mlad, učio sam svaki dan od starijih i iskusnijih. Poslije sam stekao jako dobre prijatelje koji su već bili duboko u svemu tome, i samim tim sam imao jako veliku olakšicu u čitavoj priči. Najviše sam posvečivao svoje vrijeme DJ-ingu, jer sam želio što prije da to naučim kako bih mogao stati za DJ pult. Nakon nekog vremena jedna želja manje.. Prve nastupe sam imao po nekim lokalnim kafićima,a najdraži mi je bio u pivnici Gatto jer je to bio jedan od najpopularnijih objekata u gradu. Tu noć mi je srce bilo ispunjeno do kraja, sam taj osjecaj zadovoljstva i sreće je stvarno teško prepričati ili opisati..”

  1. Bio si član jedne najpopularnje DJ organizaciji, poznatije kao CONTROL MUSIC. Otkud saradnja sa njima, i kako je sve to teklo?

“Prijatelji koje sam vremenom stekao u ovom novom svijetu su zapravo bili osnivači same organizacije, tako da sam se vrlo rado odazvao tom pozivu. To je bio jako bitan korak u početku moje karijere, i dosta mi je olakšalo  to što sam oko sebe imao takve ljude koji su mi zaista nesebično pomagali u svemu. CONTROL MUSIC se brinuo za te provode vikendima, kako u našem gradu tako i šire. Vrlo rado se prisječam super dobrih i uspjesnih party-a koje smo u to vrijeme organizovali.”

  1. Koliko dugo radiš sa Arminom Šestićem i da li ćeš nastaviti saradnju sa njim?

“Prije svega, želio bih da kažem da je Armin moj jako dobar prijatelj, pa tek onda kolega. Naš zajednički rad je stupio na snagu otprilike prije nekih godinu dana, i ispostavio se kao pun pogodak. Tako se pojavio i dvojac Adot(Armin) & Holland(Ismar). Spomenuo bih samo da je alias Holland nastao kao skračenica od (HOPE OUR LOVE LAST AND NEVER DIE), dakle nema veze sa Holandijom kao državom. Dosta rada i truda je uloženo oko svega, a najviše produkcijski. Zajedno produciramo muziku u našem studiju skoro pa svaki dan, a neki od prvih rezultata nam stižu odmah u januaru ove godine. Radi se o jednom nasem EP-u (albumu od 3 trake) pod nazivom ´PURPLE SODA´ koji smo napravili za izdavačku kucu iz Belgije (AH DIGITAL), odmah poslije  je najavljen još jedan release od naše 4 trake, ovaj put za izdavačku kuću CLOUDY MOON RECORDINGS (Lithuania), te u martu ove godine također odličan release od 4 trake koji ide za BLACK SQUARE RECORDINGS (Germany).”

“S obzirom da će naša prva zajednička izdanja ugledati svjetlost dana po prvi put i to odmah na početku ove godine, sigurno možete očekivati našu suradnju i ubuduće, a mi se iskreno nadamo jednoj jako uspješnoj godini koja je pred nama”, dodaje Ismar. 

  1. Šta smatraš svojim najvećim dostignućem?

“Pa što se tiče DJ karijere sigurno mogu da izdvojim neke evente, festivale itd. na kojima sam imao priliku da dijelim pult sa nekim svjetski poznatim imenima poput Valentino Kanzyani, Butch, Alexander Kowalski , Marko Nastic, Mladen Tomic, Petar Dundov i mnogi drugi.  Što se tiče produkcijske karijere koja je lično po meni i najbolja odskočna daska u neki svijet slave da tako kažem, tu imam još uvijek puno posla, rada i truda koje moram ulagati svaki dan. Velika stvar za jednog producenta elektronske muzike je kada neki mega popularni Dj pusti u svom setu izmedju ostalih i njegovu traku, koju je on napravio svojim rukama, osmislio svojom glavom. To znači da tu ima kvalitete, što sigurno daje veliki moral i želju za još jače i još bolje. Ja sam nedavno imao čast da poslušam svoju traku u Dj setu od francuskog velikana (TECHNASIA), a osjećaj je i više nego zadovoljavajući… Pa konačno je neko prepoznao zar ne? Iskreno se nadam jos većim dostignućima na svim poljima, pa vidjet ćemo šta nam nosi ova 2017-a.” 

  1. Planovi za budućnost?

“Pa recimo da su planovi jako fini.. Puno rada i truda ulažemo u ovaj projekat ADOT & HOLLAND. Cijela priča je jako ozbiljna i počinje da pruža vidljive rezultate tako da je plan penjati se prema tom nekom vrhu scene, polahko i strpljivo… A što se tiče ostalih planova, ne znam evo iskreno… Prije svega zdravlja, a ostalo neka ide svojim tokom.”

  1. Za kraj, poruka svim mladima..

“Moja poruka mladima bi bila da uvijek u životu rade ono sto ih najviše ispunjava, a zaista nije bitno šta je to nešto. Treba da ulažu u sebe, da rade na sebi i da ne odustaju od svojih ciljeva nakon prve ili druge prepreke, a pogotovo da se ne osvrću na ljude koji ih žele spotaknuti, a takvih uvijek ima nažalost.”

Naš razgovor je završio jednom rečenicom koja je ujedno i poruka mladima, a vjerujemo da se time vodi i sam Ismar kroz život: “HRABRO, ČVRSTO i ODLUČNO prema svojim ciljevima !”


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist