Pivnica Gatto domaćin bosanskohercegovačkom reprezentativnom dvojcu Elviru i Mireli Laković


U četvrtak, 23. februara 2017. godine,  goste nemalih prostorija zeničke pivnice Gatto zabavit će vokalne sposobnosti i pozitivna energija bosanskohercegovačkog pjevačkog dvojca Elvira Lakovića Lake i Mirele Laković Lele.
Poznato je svima koji su imali priliku slušati i gledati izvedbu ovog dvojca, da na prvi mah osvajaju svojim domišljatim i šarolikim scenskim nastupom i naravno, skoro uvijek satiričnim tekstovima svojih pjesama koje nisu ni malo stidne i povučene, nego iskrene, svjesne, ali pozitivno orijentisane.

Laka je rođen 15. marta 1969. godine u Goraždu. Završio je srednju školu za mašinskog tehničara, a u Nišu je dvije godine studirao zaštitu na radu. Svoju muzičku karijeru je počeo je u rodnom Goraždu sa grupom “Deformacija proreza sa kojom je 1998. godine snimio svoj prvi singl “Malo sam se razočar'o” i tako osvojio drugo mjesto na takmičenju demo-bendova. Potom dolazi u Sarajevo gdje snima prvi studijski singl za navedenu numeru s kojim skreće pažnju na sebe i dobiva blagu popularnost.  Nakon toga je snimio još nekoliko singlova, kao što su “Vještica”, “Mor'o”, “Piškila”, koje je sa još nekoliko pjesama 2007. godine objavio na svom prvom albumu Zec.
Pobjeda na nacionalnom izboru za pjesmu Eurovizije i nastup na beogradskom Eurosongu 2008. godine svakako predstavljaju prijelomnu tačku u njegovoj pjevačkoj karijeri, a pomenuti nastupi donijeli su mu internacionalnu popularnost i sponzore.

Lela, 14 godina mlađa Lakina sestra, diplomirala je Komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, 2006. godine. Iako javnosti poznatija po svojim muzičkim nastupima ona je svoj genij, žar, maštovitost i predanost pokazala i na marketinškoj sceni. Nakon završetka studija 2006. godine započinje profesionalni angažman u jednoj od vodećih agencija na bh. tržištu, Supermarket, gdje obavlja poziciju account managera. Mirela također voli igrati i svojevrsnu ulogu menadžera benda pa je njen kontakt, za razliku od Lakinog, češće dostupan i aktivan.

Ovaj dvojac je sasvim neplanirano i pri neočekivanom zajedničkom nastupu koji je bio praćen oduševljenim pljeskom i ovacijama publike, spoznao kako kvalitetno i originalno funkcioniraju kao tandem na sceni. U tom momentu rađa se ideja o bližoj profesionalnoj saradnji između brata i sestre uz neizostavnu pratnju benda.

Pivnica Gatto nalazi se na adresi Aska Borića 33.

 

 

 

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist