Zaigrajte neke od najstarijih igara u Muzeju na izložbi video igara „Power up“


Svečano otvorenje izložbe video igara „Power up“ privuklo je one najmlađe, ali i one starije koji su se došli prisjetiti igara koje su oni nekad igrali. Izložba će trajati mjesec dana, tačnije do 20. marta, ulaz je besplatan.

Ideja za samu izložbu rodila se prije nekih pet godina, jer sam kolekcionar konzola i strastveni gamer, čim su sredstva odobrena napravili smo ovu izložbu. Prezadovoljan sam odzivom posjetitelja, ali iskreno nisam iznenađen jer su današnje generacije gamerske, ali mi je drago što sam vidio i dosta starijih osoba koje su došle da se prisjete igara koje su nekad igrali. Predmete za postavku sam skupljao dugo godina, ali tu ima i predmeta koje su mi posudili i prijatelji da ih uvrstim u izložbu, izjavio je za radio Active autor izložbe Alen Karamehić.

Najstarija  igra koju imate priliku vidjeti u ovoj postavci je Froger, koja je bila u prodaji 1978. godine. Posjetioci će moći saznati nešto više o historiji videoigara, te zaigrati igrice na računarima i  konzolama iz perioda počev od kasnih sedamdesetih do kraja devedesetih godina 20. vijeka.

Od eksponata izložene su sljedeće konzole i računari: Atari 2600, ZX Spectrum, C64, Amstrad CPC464, NES, Sega Mega Drive, SNES, Amiga 1200, PC, N64, PS1 i Sega Dreamcast. Od ručnih konzola: Nintendo Gameboy, Gameboy Color, Sega Game Gear, Gameboy Advance, Nokia N-Gage, Nintendo DS, PSP i PS Vita/

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist