Održana radionica “Liderstvo i komunikacija”


Danas, 24.04.2017. godine,  je u prepunoj sali Ekonomskog fakulteta u Zenici, održana jednodnevna radionica “Liderstvo i komunikacija” za studente Univerziteta u Zenici, u organizaciji Konrad Adenauer Fondacije (KAS).

Cilj radionice je da se kroz praktičan rad nauči da se lideri ne rađaju, nego stvaraju, kontinuiranim učenjem i nadogradnjom znanja.


Učesnici radionice mogli su naučiti kako se pripremiti za ‘stvarni život’ koji nam donosi nesigurnost i nepoznanice, ali je ipak pun prilika koje svaki pojedinac može prepoznati i iskoristiti za svoju dobrobit i napredak društva.

Ova jednodnevna radionica vezana je za poboljšanje vještina lične prezentacije, komuniciranja i korištenje i ovladavanje verbalnim i neverbalnim porukama koje odašiljemo komuniciranjem u javnom i privatnom životu.

Da bi otvorili vrata budućim generacijama uspješnih pojedinaca, kroz praktičan rad tokom radionice, na brz i jednostavan način studenti su imali priliku da savladaju tehnike komunikacije, javnih i medijskih nastupa i dobiti korisne informacije.

Predavači na radionici bili su Amna Popovac i Aleksandra Savić.

 

 

Prije početka radionice, studenti su imali priliku da čuju Start Up ideju svojih kolega sa Medicinskog i Ekonomskog fakulteta UNZE-a, pod nazivom “EXO MEDIC“, sa kojom su ostvarili zapažene rezultate na Start Up eventima održanim u Podgorici i Zenici.

 

 

Svi učesnici su na kraju radionice dobili certifikat kojim se potvrđuje uspješno završena radionica “Liderstvo i komunikacija”. Organizacija treninga „Liderstvo i komunikacija” je još jedan pozitivan primjer dodatne, neformalne edukacije u procesu formalnog učenja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist