Historijski trenutak: objavljeni konkursi za pozicije


Današnji 10. maj 2017. god., tačno 36 dana prije 72. klupskog rođendana, je još jedan datum koji će ući u historiju kluba. Po prvi put otkako je nastao Čelik raspisani su javni, otvoreni i transparentni konkursi za rukovodeće pozicije koje će po prvi put birati članovi kluba na sjednici Skupštine 11. juna 2017. god. Također, po prvi put su kandidature otvorene za sve članove kluba bez obzira na njihova politička uvjerenja ili lična poznanstva – ovo je konačni korak za oslobođenje kluba!

Tehnički odbor Skupštine u sastavu Kemal Islambegović, Dejan Livančić i Robert Jonjić je i zvanično raspisao konkurse za sljedeće pozicije:

  1. Tehnički odbor Skupštine (3 – 5 članova) – mandat 4 godine
  2. Statutarna komisija Skupštine (3 člana) – mandat 4 godine
  3. Nadzorni odbor (7 – 11 članova) – mandat 4 godine
  4. Upravni odbor (do 9 članova) – mandat 2 godine

Svaki član kluba koji zadovoljava uslove ima pravo da se kandiduje na gorenavedene pozicije i bude biran, odnosno da bira druge predložene kandidate.

Nakon održane sjednice Skupštine, Upravni odbor će raspisati i konkurs za pozicije u menadžmentu kluba s kojima će zaključiti ugovore o radu i to za pozicije generalnog direktora, sportskog direktora kluba, direktora omladinske škole i generalnog sekretara gdje će se također moći prijaviti stručni i ambiciozni ljudi koji će svojim idejama doprinijeti razvoju kluba.

Konkurse možete preuzeti na sljedećim linkovima.

  1. Konkurs – Tehnički odbor Skupštine
  2. Konkurs – Statutarna komisija Skupštine
  3. Konkurs – Nadzorni odbor
  4. Konkurs – Upravni odbor

Nogometni klub Čelik poziva sve svoje trenutne i potencijalne članove da dobro razmotre mogućnosti svog angažmana u klubu i tako jače pomognu izgradnju novog i čistog Čelika a ovaj konkurs ostaje otvoren do 26. maja. Za sva eventualna pitanja i informacije uvijek se možete obratiti na clanstvo@nkcelik.ba.

Sada je Čelik zaista građanski, budite dio historije!

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist