Delegacija iz grada Canakkale u posjeti Zenici


Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica bila je domaćin delegaciji iz Republike Turske.

 

Delegacija iz grada Canakkale predvodio je Volkan Uslu generalni direktor firme Gestaş Deniz Ulaşim, Ahmed Kaldirim direktor za finansije firme Gestaş Deniz Ulaşim,  Osman Ozkan direktor Pedagoškog zavoda regije Canakkale. U delegaciji su bili i naši prijatelji iz Canakkala Tuncay Ak i

Omer Tatlı kao i 31 srednjoškolaca iz regije Canakalle koji su nagrađeni od firme Gestaş putovanjem po BiH zbog odličnih rezultata tokom školovanja.

Projekt se realizuje zahvaljujući firmi Gestaş koja je društveno odgovorna kompanija i koja realizacijom projekta želi doprinjeti povezivanje mladih iz BiH i Republike Turske, saradnji i razmjeni iskustava iz oblasti obrazovanja,  kulture,mladih.

 

Tokom posjete organizovan je izlet u Travnik za srednjoškolce iz Canakala i učenike  II Gimnazije iz Zenica. Organizovana je i posjeta srednjoj školi II Gimnazija i osnovnoj školi Alija Nametak gdje su gosti razgovarali sa direktorima škola o budućoj saradnji i projektima. Poslije posjeta školama organizovano je i prigodno druženje i razgovor uz sevdalinke i tursku muziku.

Mostovi Prijateljstva nastavljaju širiti broj svojih prijatelja i partnera sa kojima ćemo sarađivati u cilju jačanja prijateljstva, kulturnih i historijskih veza između BiH i Republike Turske.

  

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist