Glumica Daria Karić traži svoje mjesto pod Zapadnim nebom


Želim vam pisati o djevojci za koju mi rekoše da je vrijedna spomena. Kao veliki realista, moradoh svojim očima da se uvjerim da  je Daria Karić zaista talenat koji zaslužuje mjesto u našoj rubrici  za pozitivne primjere. Temeljno proučivši oficijelnu stranicu njenog umjetničkog rada dostupnu ovdje, stručno odredih da ću napisati koju riječ o njenom liku i djelu.

Daria je perspektivna mlada glumica rođena i odrasla u Zagrebu. Ozbiljno je zaplivala glumačkim vodama po završtku Umjetničke akademije u Osijeku. Preselivši se sa brdovitog Balkana na daleki Zapad, drugi ciklus glumačkog studija završila je u gradu New York-u na glumačkoj akademiji “The Actors Studio Drama School” koju su osnovali ni manje ni više nego Oskarovci Ellen Burstyn, Harvey Keitel i Al Pacino. Završivši ovaj ciklus zasluženo je dobila titulu prve Hrvatice koja je magistrirala na ovoj prestižnoj akademiji.

Kao jednoj od najboljih i talentom najistaknutijih studentica tokom školovanja na Akademiji dodijeljena joj je stipendija “Schubert Foundation Scholarship”. Ovakvo priznanje njenom radu značajno je i iz razloga što je Organizacija obitelji Schubert vlasnica najvećih kazališnih kuća na Brodway-u.

Dvije godine je bila i dio velike priče zvane “Sarajevo Film Festival”. 2015. godine radila je kao strani volonter, a 2016. godine je učestvovala u programu ” Talents Sarajevo” koji na svojim radionicama i seminarima svake godine ugosti veliki broj glumaca, producenata, režisera, filmskih kritičara..

Daria trenutno živi i radi u New Yorku gdje polako, ali sigurno iz dana u dan te iz uloge u ulogu ostvaruje svoj životni san da postane svjetski poznata i cijenjena glumica. Dokaz je, srećom jedan od mnogih, da nije nemoguće izgraditi zapaženu karijeru izvan rodnih granica.

Važna je komponenta puta ka uspjehu poznavati sebe, svoje mogućnosti i talente. Svakodnevno raditi na izgradnji i usavršavanju istih je od krucijalne važnosti jer sami ste sebi najbolji trener i sudija.
Inspirativni članci, video i audio sadržaji, tekstovi i knjige dostupi su iza svakog čoška, ali na vama je da ne budete lijeni nego kreativni i uporni. Sigurno ste rođeni da budete odlični u nekom poslu pa vi bivajte svestrani sve dok ne pronađete ono što ćete čitavog života “s pjesmom” raditi.

 

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist