Dječiji film festival u Zenici po četvrti put!

Written by on 18/10/2017

Dječiji film festival, sad već tradicionalno predstavlja najveću i nadužu filmsku smotru za djecu u Bosni i Hercegovini.  Završne pripreme za četvrto izdanje već teku na dvije lokacije: Multiplex Ekran Zenica i Muzej Grada Zenice na kojima će se u periodu od 30. oktobra do 05. novembra 2017. godine desiti nova pozitivna priča koja okuplja sve generacije.

Cilj festivala jeste da svako dijete koje poželi da doživi čaroliju gledanja filma u kinu, druži se sa svojim vršnjacima ali i sa porodicom, nauči nešto novo i kulturno se obrazuje, može sve to da ima po veoma pristupačnim festivalskim cijenama, kako navode organizaotri.

Šta je sve  čini ovogodišnji festivalski program rekli su organizatori:
Filmski program koji sačinjavaju fantastični filmovi iz SAD, Švicarske, Luksemburga, Belgije, Njemačke, Švedske, Francuske,Češke, Norveške, Južne Koreje i Australije.
Među njima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala, dokumentarni o životu životinja i druge sjajne priče, ai poneke misterije.
Na ovogodišnjem festivalu ćemo predstaviti 21 filmski naslov kroz više od 76 kino projekcija, od čega 10 premijernih naslova porodične i dječije produkcije koji nisu redovno prikazivani u BiH kinima.
Posebno smo ponosni na činjenicu da više od 65 % programa čine filmovi vanholivudske porodične i dječije nezavisne produkcije iz evropskih zemalja.
Tokom sedam dana Festivala na više od 40 kreativnih radionica pridružit će nam se naši dragi omiljeni likovi iz crtića te zajedno s nama uživati u igri, plesu i druženju.
Moramo napomenuti da su radionice usaglašene sa nastavnim planom i programom za učenje kroz vršnjačku edukaciju putem vannastavnih aktivnosti.

RASPORED POGLEDAJTE U NASTAVKU:

 

Kao i prethodnih godina i ove godine uz pomoć prijatelja festivala: Grad Zenica i Raiffeisen banke, te Generalnog pokrovitelja festivala Arcelor Mittala Zenica organizatori su obezbijedili najpristupačnije cijene kino ulaznica na svijetu, dodaju organizatori.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist