Udruženje planinara „VEDRO“ vam predstavlja priliku za izbacivanje negativne energije! Učestvujte u projektu HODAJ!


Misterija fraze „gledam, odakle se vedri“ napokon je riješena dinamikom a ne statikom. – VEDRO

Dok meteorolozi taj fenomen definišu kao stanje neba  i atmosfere bez oblaka, fizičari će vam to dočarati kroz tzv. Relijev zakon. „Vidljivost: odlična“ izustili bi piloti, a sanovnik bi sanjanje istog opisao kao „očekuju vas lijepi trenuci“.  Pretpostavljate, zar ne? Riješenje ove asocijacije je VEDRO, kako su opisali sebe iz Udruženja.

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO“ je osnovano 06.10.2013. godine od strane nekoliko mladih entuzijasta koji su odlučili svoju pozitivnu energiju usmjeriti u ostvarivanje potpuno nove dimenzije pojma „vedro“.

Nedavno pokrenuti projekat „HODAJ“ je osmišljen od strane Udruženja planinara VEDRO i Opštine Zenica, sa ciljem promovisanja volonterizma, zdravog života i korištenja slobodnog vremena na pravi način, te da se pruži prilika ljudima svih starosnih dobi i ekonomskih mogućnosti da jednako uživaju u prirodi.


Osim ture „HODAJ u Travnik na ćevape“ koja je održana u nedjelju 15.10.2017.godine, planinarski projekat “Hodaj” realizovat će sljedeće izlete:

HODAJ | 29. oktobar 2017. | Zvijezda

HODAJ | 12. novembar 2017. | Sa VEPRA na PLANE

HODAJ | 19. novembar 2017. | Vlašička Gromila

HODAJ | 17. decembar 2017. | Posjeta Planinarskom društvu Bobovac – PD Bočica

Pored predivnih jesenjih prizora, fenomenalnog druženja i malo pozitivnog umora, tokom ovih tura možete upoznati prave planinarske staze, te osjetiti ljepote Bosne i Hercegovine. Tokom realizacije navedenih tura, bit će upriličena stručno-edukativna predavanja uz vođenje registrovanih planinarsih vodiča – pripravnika Planinarskog saveza Bosne i Hercegovine. Zato ne čekajte nego spremite svoje rance i uživajte u danu bez tehnologije, smoga i betona. Dan ispunjen svježim zrakom, bojama jeseni, novim prijateljstvom i smijehom čeka na vas. Saznajte više na https://www.facebook.com/vedro.ba/ ili  http://www.vedro.ba/.

Fotografije: VEDRO (Dijana Muminović)

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist