Ajna Koluh: “Pisanje za mene nije samo prosipanje tinte po papiru, već glas moje duše koja ne zna da šuti”


Kroz jednu od epizoda emisije STANDBY koja se emitira četvrtkom od 10:00 do 12:00 sati na “Radio Active” ugostili smo Ajnu Koluh, koja se bavi pisanjem. Gimnazijalka koja još od osnovne škole zapisuje svoje misli, te ih pretvara u tekstove koji oduzimaju dah čitaocima vodi i blog pod nazivom “Miris Kaktusa”. U nastavku donosimo sažeti razgovor iz emisije.

Svoju inspiraciju pronalazi u svakodnevnim dešavanjima ili u nekoj rečenici koju je negdje pročitala.

U trenucima kada nemam inspiraciju, jednostavno prihvatim to je tako, jer smatram da je bolje ne pisati na silu, tu neće biti ni emocije niti onoga što sam zapravo ja. Jedan takav tekst mi može samo narušiti izgled bloga. Svakome se desi dan kada mu nije ni do čega, jednostavno odlučim da taj dan nema pisanja, sutra je novi dan i nove pobjede.

Ajna je započela i svoj blog pod nazivom „Miris kaktusa“ (https://miriskaktusa.wordpress.com/) i redovno postavlja svoje tekstove. Osim proze na Ajninom blogu možete čitati i recenzije na određene proizvode, kao i osvrte na pročitana djela. Kaže da često ima priliku čitati pozitivne komentare o svojim tekstovima i ima punu podršku svojih najdražih.

Na pitanje da li planira, jednoga dana svoj blog pretvoriti u biznis odgovorila je:

Pisanje je definitivno ono čime se u životu želim baviti, ali prije svega novac nikada neće biti broj jedan.  Prvo ide pisanje, pa onda zarada.

Na kraju je dodala:

Životna želja mi je da napišem knjigu i da je objavim.

 

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist