TI BiH organizuje konferenciju Transparentnost i odgovornost finansiranja političkih partija


 Sarajevo 13. decembar 2017. – Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH) organizuje konferenciju Transparentnost i odgovornost finansiranja političkih partija, kao jednu od aktivnosti u okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Poseban fokus Konferencije će biti predstavljanje prijedloga za unapređenje Zakona o finansiranju političkih partija, uz osvrt na međunarodne standarde u oblasti finansiranja političkih partija i kampanja, i stepen njihove ispunjenosti u BiH.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici relevantnih institucija u BiH, predstavnici međunarodnih institucija, političkih partija, Centralne izborne komisije, te organizacije civilnog društva i medija sa ciljem prezentacije trenutnog stanja i najboljih standarda praksi. Također, na konferenciji će kao panelisti učestvovati i eksperti Grupe država protiv korupcije (GRECO) Vijeća/Savjeta Evrope i OSCE/ODIHR.

Konferencija će se održati u četvrtak, 14. decembra 2017. godine u Hotelu Europe (Atrium sala) u Sarajevu, sa početkom u 10:30 sati.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist