Cabaret Winter Fest


Tradicionalni zenički zimski festival “Cabaret Winter Fest” (CWF) počeo je 15. decembra otvorenjem izložbe radova zeničkih slikara u zimskoj bašti Cabaret kluba, te izložbe radova osoba s posebnim potrebama i tematskim koncertom zeničke rok grupe “The Taxi Band”, koji su u prvom dijelu predstavili muzičko stvaralaštvo Johna Lenona.

U programu festivala “Cabaret Winter Fest” planirano je 16 manifestacija, neke od njih su održane ili će se održati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Zimski festival “Cabaret Winter Fest” koncipiran je kao manifestacija nekomercijalnog karaktera s ciljem da oživi zimsku čaroliju i sugrađanima ponudi kvalitetan i bogat praznični i blagdanski program.

Sutra, u okviru „Cabaret Winter Fest“-a, jedinog zimskog festivala u Zenici, bit će održana jedinstvena aukciono-prodajna izložba na našim prostorima.

Riječ je o vrhunskim slikama koje su naslikale osobe sa posebnim potrebama iz Udruženja roditelja osoba sa posebnim potrebama “Zvijezda” iz Zenice.

Pored prodaje slika, program će upotpuniti i Dječja, omladinska i lutkarska scena BNP-a, pod vodstvom Miroljuba Mijatovića, koji je umjetnički direktora festivala, a ujedno će i voditi samu aukciju.

Važno je naglasiti da sva sredstva od prodatih slika će ići istoimenom udruženju.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist