PSIHO-DELIJA : Stvari ne moraju biti onakve kakve jesu. Oboji, iskruži, precrtaj!


“Stvari ne moraju biti onakve kakve jesu. Oboji, iskruži, precrtaj!“ – riječi su mlade umjetnice Dine Jašarević.

Dina Jašarević je dvadesetdvogodišnja djevojka koja trenutno živi i radi u Sarajevu. Crtanjem se bavi već par godina, a to je kako kaže, njen način da izrazi emocije koje nije mogla niti pokazati ljudima, niti ih više čuvati u sebi. Radove je počela objavljivati u februaru 2014.godine, ali samo na društvenoj mreži tumblr, gdje je možete pronaći pod nazivom psiho-delija. „ Reakcije su me zaista iznenadile, nisam mogla ni zamisliti da ću dogurati do ovih brojki gdje sam sad i do toga da ljudi objavljuju moje crteže, te da mi govore da sam ih inspirisala.“- dodala je Dina.

U Zenici je 2015. godine održala i svoju mini izložbu, ali kaže kako trenutno ne planira ništa slično. U narednom periodu planira pokrenuti neku vrstu razonode, te crteže oslikavati na majice, magnete, cekere i slično.

„ Smatram da svako ima svoj način izražavanja. Nekome je i šutnja način izražavanja. Svako ima svoj način i ničiji način nam ne bi trebao smetati. Najbolje je sebe pronaći u onome što vam najviše odgovara. Za mene je to jako bitno jer sam shvatila da ništa dobro ne izađe iz prekrivanja emocija.“

 

 

 

 

 

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist