Radioaktivnim talasima do Konvoja u Gattu 03.marta


Rock and roll došao je u Zenicu šezdesetih, neki kažu da je proširio mir i zaustavio rat, a neki da je iskvario nemirne i proširio nemoralnost. Iako često na rubu egzistencije, rock nije prestao da živi u Zenici. Ali u kakvom obliku živi?  Kada ste posljednji put u Zenici slušali bosanskohercegovački rock uživo?

Ove subote u Gatto stiže nam nezaustavljivi Konvoj.

Bosanskohercegovačka, grupa Konvoj iz Sarajeva, žanrovski klasificirana kao rock, postoji još od 1988. godine, nastala je iz potrebe da se kaže i čuje ono što živimo i osjećamo. Rat nije zaustavio Konvoj, koji i danas osvježava našu, bosanskohercegovačku rock scenu. Grupa je u stalnom traganju za novim i svježim muzičkim izrazom, što pokazuju i svojim posljednjim albumom Mimosvijet koji će vam predstaviti u Zenici, 03. marta u Pivnici Gatto. 

Posljednji put bili su u Zenici prije nekoliko godina:  Dosta dobro nas je raja primila, čak nam nisu dali da se vratimo kući dok nas ne časte pićem. Tada album “Mimosvijet” još nije bio islušan, tako da sada očekujemo još bolji prijem publike. Što se nas tiče mi kada sviramo u malom klubu ili u Skenderiji, mi to radimo sa istim žarom. Nikakva posebna filozofija, uključi se i radi ono što najbolje znaš i najviše voliš, rekao nam je Hamdija Salihbegović – solo gitara back vokal benda.

Ako ste poželjeli čuti bosanskohercegovački rock  pratite radioaktivne talase jer nagrađujemo dva slušatelja sa ulaznicama. Pravila nagradne igre pronađite OVDJE. A dobitnike će proglasiti naša Almedina Hrnjić u emisiji ANTIDEPRESIV koja je na radioaktivnim talasima subotom od 10 do 12 sati.

Ako niste poželjeli, ili još uvijek ne znate kako to sve zvuči, brzo na oficijelnu stranicu Konvoja  i istražite njihov svijet i Mimosvijet. Uživajte i uz Uzalud riječi, Ljubav ima razloge i druge stare hitove; i pripremite se za rock žar koji vam u subotu, 03. marta u Zenicu donose Hamo, Nećko, Ahmo i Bojan.

 

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist