Zenički horizonti: priča o avanturi i 4 strane svijeta planirana za nedjelju, 25.03.


Dragi Vedraši, planinari, avanturisti, ljubitelji prirode, drago nam je objaviti da i ove godine sprovodimo projekat Zenički horizonti, simbol Udruženja ˝Vedro˝ i grada Zenice. Također nam je čast najaviti da je firma Zeni-tours, Zenica, koja je dosad bila vjerni partner u svim našim poduhvatima, generalni sponzor ovog projekta. Zenički Horizonti su priča o 4 strane svijeta, o avanturi za sve ljude koji vole prirodu i sve ono što im ona nudi. To je prilika da se obuku ‘nove’ gojzerice i učine prvi koraci u planinarstvu.

Tradicionalno, ovaj projekat je bio vremenski određen između dva najznačajnija datuma u historiji grada, Dana Zenice, 578 godina od prvog pominjanja Zenice (20. mart 1436. godine) i Dana oslobođenja Zenice, 69 godina od oslobođenja Zenice od fašističkog okupatora (12. april 1945. godine). Međutim, kako bi mu dodali novu dimenziju i pokazali naš grad u različitim bojama, odlučili smo da se ove godine projekat sprovede tokom čitave godine, tačnije kroz sva četiri godišnja doba: proljeće, ljeto, jesen i zimu.

Nadamo se da ćemo i ove godine vidjeti poznata lica, ali da će nam se pridružiti i neka nova koja će u svoj dnevni rječnik ubaciti riječ ‘hajking’.

Za više informacija kontaktirajte VEDRO

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist