Neira Muhić: Muzika me odvela na destinacije o kojima sam nekada sanjala


Nedavno smo u emisiji „Dva satića“ u razgovoru sa Ajnom Hasanbegović otkrili kakva su takmičenja za djecu bila nekada o čemu možete čitati ovdje, a u redovnoj rubrici „Život u koferima“ predstavili smo Neiru Muhić, koja je za naš radiYo otkrila na koje sve destinacije je nju odvela muzika.

Neira Muhić je devetnaestogodišnja  Zeničanka sa adresom u Gracu. U Zenici je završila osnovnu i Srednju muzičku školu, a trenutno je studentica na Univerzitetu Kunst u Gracu, koji je univerzitet svjetskog glasa, ali i kako kaže Nejra, san svakog muzičara. Neira se muzikom bavi od malih nogu, te je sve ukazivalo na to da će njen život biti vezan za muziku.

Možda će zvučati kao kliše, ali muzika je moj život. Svo ovo vrijeme, ona prati mene i ja nju. Muzika je za mene definicija ljubavi. To da vi možete da doprijete do nečije duše i da neko zaplače dok svirate ili slušajući vas je veliki dar koji treba iskoristiti.”

Ona je zahvaljujući svom talentu učestvovala na na brojnim takmičenjima, te muzikom putovala i posjećivala destinacije o kojima je, kako i samakaže, do prije par godina mogla samo sanjati.

Pored kantonalnih i federalnih takmičenja, Neira je bila učesnica i brojnih evropskih, te svjetski priznatih takmičenja. Njeno prvo takmičenje bilo je Internacionalno takmičenje „Nikola Cvejić“ u Srbiji. Zatim su se takmičenja samo nizala, a  jedno od njih bilo je i takmičenje „Bruna Špiler“ u Herceg Novom.

„Najljepše i još uvijek za mene najnestvarnije jeste takmičenje solo pjevača “Sergei Yakovlevich Lemeshev” u Rusiji, gdje sam od 270 takmičara osvojila Grand prix sa maksimalnim brojem bodova.“ – izjavila je Neira za radiYo „Active“

 

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist