Zagrijavanje za Seasplash festival u Zenici: Promotivni party u Zenici 20.04.2018. sa gostima iz Velike Britanije i Hrvatske!

Written by on 18/04/2018

U Zenici će se u Funky Clubu 20.04.2018. godine održati promotivni party za najopušteniji regionalni festival ovog ljeta, Seasplash festival. Tim povodom, Zenicafaria Soundsystem u goste dovodi mlade aktiviste i muzičare iz UK-a, tačnije Mančestera, CONSCIOUS YOUTH koji će po prvi put doći u Bosnu i Hercegovinu.

Ulaznica za ovaj događaj je 5 KM, i prvih 50 ulaznica za najbrže posjetioce nudi nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti ulaznicu za 16. po redu Seasplash festival. Početak zagrijavanja je u 22:00 sata.

Conscious Youth, dolazi iz Velike Britanije, čine ga članovi kolektiva Black Star Dub, kao i Dub Reaktion, poznat po organiziranju dub evenata u Manchesteru. Počeci sežu iz 2014. godine, potaknuti nezadovoljstvom političke i društvene situacije u svijetu, inspirirani sound system kulturom za koju vjeruju da posjeduje snagu ujedinjavanja ljudi. Danas, pod vodstvom Nucleus Rootsa, Conscious Youth izvodi žestoki show kroz live dub act, s pjevačima i brass sekcijom.

Kao podrška Conscious Youth kolektivu nastupit će mladi dub duo HOMEGROWN SOUND iz Zagreba i domaćini Zenicafaria Soundsystem.

Homegrown Sound-om je osnovan 2011. godine kada je prvi put nastupao u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu(današnji reggae utorak). Uz redovne setove počeo je i organizirati Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise koji se održava i danas. Tokom godina ugostili su O.B.F. sound system, Iron Dubz, Riddim Tuffa, Haspar, Vibronics, a planovi za buducnost nikada se ne prestaju kuhati! 2016. je bitna godina jer se soundu kao MC pridružila Mia koja svojim vokalom i tekstovima dodatno oplemenjuje selekciju, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku.

NEKOLIKO CRTICA O SEASPLASH FESTIVALU

Ovogodišnji Seasplash festival biće održan od 19. do 22. jula 2018. godine na lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule, u Hrvatskoj.
Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala, idealno mjesto za sve ljude dobre volje i sa željom za odličnim i opuštenim ljetnim provodom, tik uz more. Na Seasplashu se pleše do ranih jutarnjih sati uz najbolje izvođače iz regije i poznata gostujuća imena sa svih strana svijeta, predstavljajući cjelokupnu bass muziku i kulturu reggae, dub, drum & bass, dancehall, ska, world muzike, kao i raznovrsne elektronske muzike.

Festival se odvija na magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule i nudi četiri dana muzike na mnoštvu pozornica, kao i dnevni muzički i umjetnički program na plaži, besplatno kampiranje, kulturni i sportski program, radionice, bazar, chill out zonu i još puno, puno toga. Podiji su živopisni, a pozornice i kamp okruženi su prekrasnim plažama s pogledom koji puca na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni.

Seasplash festival se danas smatra neizostavnim dijelom kulturnog identiteta i turističke ponude grada Pule koji ga, kao i Turistička zajednica Pule, podržava. Budite i vi dio Seasplash magije – dođite i provjerite zašto se svi vraćaju!

Do tada pogledajte aftermovie prošlogodišnjeg izdanja Seasplash festivala kroz petominutni video koji je pripremio filmaš David Tešić. Davidova kamera vodi nas u festivalski kamp, iznad tvrđave, kroz živopisne pozornice, radionice i među publiku.


RadiYo Active

Current track

Title

Artist