Andrija Terzić: “…uvek ću birati to da je ona večeras ovde.”


U petak, 20.4.2018. godine, Andrija Terzić je u Zenici održao promociju svojih romana “Preko puta – istina” i “Plivač”. “Preko puta – istina” je njegov prvi roman, objavljen 2014. godine. Roman je priča o Andrijinom životu, te sadrži poglavlje “Sivi anđeo” i priča o tragičnoj ljubavi. Drugi roman “Plivač”, najavljen kao bestseler, objavljen je 2016. godine.

“Vi ste svedoci da večeras, kao i ja stoti put do sada, da je knjiga nešto što teško privlači ljude. Ljudi sada možda vole da se slikaju sa knjigom za instagram, ali ono što je pozitivno u čitavoj ovoj priči jeste da ste vi ovdje. Ono što je zaista bitno, a to je da je publika iskrena i da sam ja iskren.” – rekao je Terzić otvorivši samu promociju.

Svi prisutni su imali priliku čuti nešto više o samom piscu, njegovom životu, te procesu nastajanja ovih romana. Dodao je da nikada na promocijama ne bi mogao da opiše samu suštinu knjige.

“Roman “Preko puta – istina” je moj prvi roman, koji je iskrena priča jednog dječaka koji je hteo da pokaže da svi mi u sebi imamo nešto drugo i skriveno od sebe samih. Ono što sam ja uvek želeo da pomenem. Ta knjiga i nije trebala da izleti pred javnost, ja sam samo imao želju da ispričam svoju priču. Želeo sam da neki moji prijatelji imaju tu knjigu, želeo sam da zapišem njihove živote i svoj pomalo. Od kada je krenula ta priča ja nikada više nisam stao, želeo sam da ispričam jednu priču, pa još jednu. Sada radim scenario za film po prvom romanu. Vidim da je publika željna nečega i svakako se trudim da im dam nešto što je kvalitetno i može biti drugačije.” – rekao je Terzić i otkrio mali dio planova za budućnost.

Na skupu malih izdavača u Srbiji, roman “Preko puta – istina” proglašen je za najtiražniju knjigu 2014. godine.

“Čekam te često u našem kutku sreće, gdje oblak ničega vrlo smelo vlada. Svestan sam da smo ti i ja nešto što ne broji zalaske ljubavi. Niti smo zreli da budemo jedno, niti smo mladi da budemo daleko. Dva draga kamena različitih boja odrasli u nekakvim divljim rekama. Ako me ikada sretneš u nekom drugom životu gde ćemo biti vatra i voda osetićeš onu tajnu zalihu svega što je u nama živelo do tog momenta susreta i shvatićeš da sam sve ovo napisao, jer si ti isto što i ja. Ranjena duša bez sebi bliskoga.” – dio je romana koji je Terzić čitao, te proglasio za jednog koji je najviše citiran.

Osim toga, Terzić je ispričao anegdotu sa svoje prve promocije, kada je pred velikim brojem posjetilaca izjavio : “Da mi neko sada za sve ovo što vidim, za sav ovaj uspeh, za sve ove ljude, da jednu stvar da zamenim, uvek ću birati to da je ona večeras ovde.”. Te je time još jednom izazvao splet različitih emocija u toj prostoriji.

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist