Zeničanka sa “kistom” u svijetu web dizajna


Većina mladih u BiH nakon završetka srednje škole nalazi se u dilemi šta upisati. Ovdje kod nas to funkcioniše na par načina. Upišete ili ono što se traži, ili ono što volite. Ili u trećem slučaju, odlučite se za prvo što vam padne na pamet, a ima u vašem gradu. I tako, ili punimo biroe ili radimo ono što ne volimo i mrzi nas ustajati svaki ponedjeljak.

Lejla Sušić, studentica je prve godine Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Budući da se i ona nalazila u jednoj od prethodno navedenih situacija, odlučila je podijeliti svoju priču.

Dosta osoba kada završe srednju školu, ne znaju šta da upišu, ili ne mogu upisati ono što hoće. To je nekako i za mene bila najveća dilema, te želim da pokažem da ne morate stati sa onim što volite da radite.

Lejla je odlučila ostati ovdje i upisati njemački jezik, kako kaže “da ima struku”, a svakako, pronašla je drugi način da se edukuje za ono što voli raditi.

Oduvijek mi je crtanje bio jedan od najdražih hobija, te i danas većinu svog slobodnog vremena provodim prenoseći “ono iz glave” na papir, platno ili ekran.

Ljubav prema crtanju Lejla je usmjerila i na dizajniranje odjeće koju sama i šije.
Svoj talenat posljednjih mjeseci odlučila je okušati i u digitalnom svijetu, te ističe kako joj je pošlo za rukom. Ono sto je bitno reći, jeste da Lejla nije imala nikakvo predznanje kada je u pitanju web-dizajn, te da je sve osnove savladala sama, putem programa i informacija dostupnih na internetu. Samo nekoliko mjeseci kasnije, Lejline crteže ANIME likova zainteresovale su japanske kompanije, te je dobila i poslovne ponude.

Ono što je zanimljivo jeste da Lejla, trenutno radi na malo većem projektu, a to je video igrica.

Trenutno sam fokusirana na kreiranje video igrice sa svojim timom, a moj zadatak je da nacrtam sve, od pozadine do karaktera. Zabavno je i veoma kompleksno, ali se trudim da svaki dan odvojim vremena da nacrtam nešto.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist