Hamza Alić: Očekujemo vrhunski nastup


Svjetski dan trčanja se obilježava prve srijede u mjesecu junu, a ove godine je to 6. juni, kada je održan 9. međunarodni atletski miting u Zenici.

“Posjetioci mogu očekivati vrhunske sportske rezultate odnosno sportska dostignuća. Naši takmičari, Tuka, Alić, Pezer, Mileusnić i Mujezinović, spadaju u krug favorita, bez obzira što je to veliki međunarodni miting i što dolaze takmičari koji su se takmičili na evropskim i svjetskim prvenstvima. Rezultati će sigurno biti takvi, da će gledaoci biti zadovoljni jer će gledati jednu veliku i veoma kvalitetnu manifestaciju.” -izjavio je Aziz Kevelj, direktor mitinga održanog u Zenici.

Na atletskom stadionu, na Kamberovića polju, svoj maksimum danas je dalo više od 200 učesnika mitinga, iz 25 zemalja. Hamza Alić je ostvario treće mjesto, odmah iza  Filipa Mihaljevića i Mesuda Pezera, sa rezultatom od 20.45 metara. Amel Tuka je očekivano bio prvoplasirani u drugoj grupi trke na 800 metara, sa rezultatom 1:47,51.

“Svaki od nas, domaćih atletičara, očekuje vrhunski nastup, s obzirom da se takmiči na domaćem terenu i očekuje da ostvari što bolji rezultat. Ja  lično se nadam da ću ostvariti jedan od najboljih rezultata u ovoj sezoni, što bi bilo dobro za ostatak sezone, s obzirom da slijede mitinzi u Sarajevu, zatim Državno prvenstvo, Mediteranske igre koje se održavaju u Španiji, Balkansko prvenstvo i Evropsko prvenstvo u Berlinu, tako da je sezona bogata sa puno takmičenja. Dosta toga zavisi od Atletskog mitinga u Zenici i kako ćemo se uspjeti fokusirati.” – izjavio je Hamza Alić za Radio Active.

“Prije svega, očekujem jednu jako dobru atmosferu, pred našom publikom u Zenici. Uvijek mi je drago vratiti se ovdje, gdje sam počeo svoje prve korake, tako da mi je uvijek drago i sa posebnim osjećanjima trčim ovdje na stadionu Kamberovića polje. Ukoliko budem blizu rezultata kao što sam trčao u Rimu prošle sedmice, bio bih jako zadovoljan, pošto sam tek otvorio sezonu.”

 

 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist