Održan sastanak predstavnika Balkan club mreže u Zenici


Proteklog vikenda u Zenici, a u organizaciji Udruženja “Naša djeca” I Švicarskog Nacionalnog Savjeta Mladih (SAJV), je održan trodnevni sastanak nacionalnih koordinatora Balkan club mreže koja okuplja omladinske organizacije iz regiona, Moldavije i Švicarske.

 

“Zadovoljstvo nam je što su kolege iz Švicarske odlučile da sastanak bude održan u Zenici. Tema sastanka je bila održivost same mreže, ali i organizacija sljedeće konferencije za sve članove ove mreže koja će se održati u Makedoniji od 15.08. do 20.08. Vjerujemo da će sljedeća konferencija biti još uspješnija i da će veći broj organizacija članica uspjeti da ostvari suradnju sa partnerima kroz zajedničke projekte”, rekao je Aldin Vrškić, koordinator Balkan club mreže za Bosnu i Hercegovinu.

U sklopu Balkan club mreže je u protekle dvije godine realizovano više projekata, a Udruženje “Naša djeca” je zajedno sa partnerima iz Super radija iz Niša i švicarskih radio stanica 3fach i RaBe realizovalo emisiju Zenica-Niš calling koja se emitovala u prethodne dvije godine.

Sastanak je održan u Američkom kutku i prostorijama Multiplex Ekrana gdje su učesnici, pored radionice, uživali i u projekciji filma “Liberation Day” o koncertu grupe Laibach u Sjevernoj Koreji.

Pored rada na pripremi nadolazeće konferencije, za učesnike je bila organizovana zajednička posjeta Vrandučkoj tvrđavi te odlazak na Smetove, a ovdje možete vidjeti kako je to izgledalo.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist