Ko je Young Bosnia?


Amar Međić, stvara pod umjetničim imenom “Young Bosnia“, daleko od granica Bosne i Hercegovine. Young Bosnia je trap producer i DJ. U nastavku upoznajte DJ Young Bosnia.

 

 “Originalno sam iz Maglaja, ali rođen sam u Doboju. Kao izbjeglica živio sam u Hrvatskoj i Njemačkoj, a sada živim Americi. Otac mi je bio bassista u Yugo grupi “Kalkuta”. Uvijek sam volio muziku i hip hop, uglavnom od kada sam prvi put čuo Tupaca u Njemačkoj, kad sam bio mali. Kao muzičar, počeo sam prvo svirati gitaru u srednjoj školi u stilu Classic Rocka i Bluesa. Na fakultetu sam imao malu rap rock grupu koja se zvala “The Standard“. Poslije fakulteta sam polako počeo sam da učim kako se producira muzika kroz program zvani Ableton Live. Poslije nekog vremena sam počeo stavljati muziku na Soundcloud i Reddit. Napravio sam jedan Halsey remix i stavio na YouTube, na kojem danas imam 450k pregleda.” – izjavio je Amar za Radio Active.

“Trudim se da pustim svoju muziku uživo kao DJ. Imam planove da počnem napolju svirati svoju muziku, što do sada nisam radio. Koristio sam mali studio kod kuće sa gitarom, glavijaturama, mikrofonom i DJ mixerom. Osim toga naš poznati reper, Kontra, me je kontaktirao prije nekog vremena sa željom nešto zajedno odradimo, pa se nadam da će se i ta saradnja ostvariti.” – dodao je DJ Young Bosnia i otkrio nam što će se to dešavati u nastavku njegove karijere.

Osim što DJ Young Bosnia svoju muziku dijeli sa Vama na svom YouTube kanalu, njegov zvuk možete čuti i u jednom od izdanja radioaktivne emisije Vaš mix, četvrtkom od 12:05 sati. 


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist