Rastu li suncokreti u Zenici?


Da! I na istoku i na zapadu i sjeveru i jugu. I u cijeloj ovoj Zenici. I u prostorijama jedne organizacije, i u Studiyu Radija Active.

 

Kako to da u jednom podrumu na adresi Londža u Zenici mogu da rastu suncokreti… kad ti isti suncokreti nekad ne vide svjetlost dana iz istog podruma, kamoli osjete toplinu sunca i okrene se ka istom. Jer se oni ne okreću za svjetlošću u obliku sunčevih zraka, nego svjetlošću koji nose oni, koji kroče u taj prostor. Okrenu se jedni prema drugima i rastu, i cvjetaju. Možda je Sizifov posao govoriti drugom, nekom ko tu nikada nije bio, o nečemu i nekome u tom podrumu i opisivati mu sreću koja ti ispuni glavu i srce i dušu kada dođeš na to neko mjesto, među te suncokrete. Šta za njih znači ulazak u prostorije, pročitajte, uvjerite se, suosjećajte.

Obgrljeno pozivitnom energijom i motivirano za postizanje još boljih rezultata

Utopija za mlade, oaza pozitive i ljubavi.

Kad god kročim tamo, osjetim unutrašnji mir, sreću i samo sam tu ja svoja.

Pa šta mogu drugo osim pozitive osjetiti.

Osjećam se pročišćeno od svih problema van tih prostorija i fokusirano na ljepotu onoga u njima.

Osjećam se ko na ekstra koncertu. I tako svaki put.

Naše malo polje suncokreta, koji pišu članke i objavljuju na ovaj portal, vode emisije, koji se slikaju prije emisije sa osmijehom, koji se ne okreću ka suncu, jer znaju da je sunce u ljudima oko njih, i koji vam donose divne priče u gradu i šire iz ljubavi… To polje postoji. I smješteno je u jednoj maloj podrumskoj prostoriji, gdje zidovi pucaju od pozitivne energije, zvučnici od dobre muzike, i gdje pucaju sve barijere između različitog. Uzgoj ovih suncokreta i ovo polje je, koliko vidim, najviše obasjan suncem, iako sunce ne dopire lako u te prostorije.

 

Hvala svim suncokretima u ovim prostorijama.

 

 

Slika preuzeta sa: www.etsy.com


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist