“SMIŠLJAM” ti jednu pozitivnu priču


Časopis “SMIŠLJAM” nastao je u okviru Multimedijalne ljetne škole Udruženja “Naša djeca” Zenica i njegov cilj je pružiti priliku djeci i mladima da iskažu svoje talente ili aktivizam.

Cijelo ljeto, naša redakcija radila je na prvom broju časopisa, te je isti izdat u novemberu prošle godine, kada je upriličena i promocija. Ove godine naša redakcija nastavila je istim tempom, te je osmislila potpuno novi dizajn i sadržaj časopisa, koji se sastoji od pet rubrika.

Dnevnik jednog parlamentarca je rubrika koja je zamišljena kao pregled aktivnosti  koje smo mi kao Dječiji parlament realizovali u periodu od dvije sedmice. Naši parlamentarci u ovoj rubrici će pisati šta su to radili na radionicama, šta su naučili i kako su se osjećali. Nadamo se da ćete kroz ovu rubriku doživjeti parlament, upola onako kako ga mi doživljavamo.

DA LI ME ZNATE? je rubrika u kojoj ćemo predstavljati talentovanu djecu i mlade iz našeg grada.

DJECA DJECI je rubrika u kojoj će naša redakcija savjetovati i edukovati svoje vršnjake o temama koje su od velike važnosti.

IZ UGLA MLADIH je rubrika specijalnog koncepta i sastoji se od “pitanja izdanja”, mišljenja sugrađana na temu u vidu odgovora, te zaključka.

MIJENJAM RUBRIKU je posebno osmišljena rubrika koja će vam u svakom izdanju časopisa ponuditi drugačiji sadržaj u vidu pjesama, poezije, priča, pa čak i crteža malih umjetnika.

Ističemo da su u cjeloukupnom procesu kreiranja sadržaja i dizajna časopisa učestvovala djeca, članovi i članice Dječijeg parlamenta.

Sve vaše prijedloge za teme, sugestije i pitanja, možete slati na mail adresu redakcija-smisljam@hotmail.com.

Pratite naš rad na web stranici www.activezenica.org, te na facebook stranicama radija “Active” i Udruženja “Naša djeca” Zenica.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist