Zeničanin Armin Šarić, igrač FK Sarajevo i U17 reprezentativac BiH


Znate kako je to kod dječaka. Fudbal im je najvažnija sporedna stvar u životu. Od malih nogu “ganjaju loptu, vežu se za jedan klub, jedan dres, a onda dalje znate priču. Na svakom ćošku spominju i hvale svoje uzore i sanjaju da su oni, da igraju pod svjetlima velikog stadiona, bar to vrijeme koje provedu u parku. Jednostavno, fudbal im je u korijenima svih segmenata života.

“Odmah sam znao da će fudbal za mene biti nešto više od same igre.”– riječi su sedamnaestogodišnjeg Zeničanina, Armina Šarića, dječaka koji počinje da živi svoj dječački san.

Armin fudbal trenira od svoje pete godine. Trenutno igra na poziciji veznog igrača FK Sarajevo, za koji je nedavno i potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

Armin ističe kako je za izgradnju fudbalske karijere potrebno puno ulaganja, ali isto toliko i odricanja. Budući da se zbog fudbala u Sarajevo preselio sa 15 godina, kaže kako u početku nije bilo nimalo lako biti u drugom gradu i odvojen od porodice.

Pored FK Sarajevo, Armin bilježi uspjehe i kao veznjak kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju igra već tri godine. Također, bitno je spomenuti da je nastupao u svih šest mečeva dva kvalifikaciona kruga za Europsko prvenstvo.

“Sigurno da je igra za reprezentaciju jedan veći nivo. Nositi grb svoje zemlje nije nimalo lako, ali je neopisiv osjećaj.“, rekao je Armin u razgovoru za RadiYo “Active”.

U našem društvu vlada mišljenje da ukoliko se fokusirate na jedno, nešto drugo će ispaštati, te mišljenje roditelja kako će ukoliko se posvete hobiju, djeca popustiti u školi. A zašto bi uopšte išta ispaštalo?

Armin kaže kako je njemu na prvom mjestu uvijek bio fudbal, te je uprkos tome ostvarivao uspješne rezultete u školi. Njegova najveća motivacija upravo je ljubav prema fudbalu, te podrška roditelja, bez koje ne bi uspio. Svaka utakmica, za njega je novi izazov.

Ovaj mladi sportista, zbog teške povrede, trenutno je na pauzi, te mu je jedini plan da se što prije oporavi i vrati na teren. Za deset godina sebe vidi kao igrača nekog svjetski poznatog kluba, što je želja svih igrača, ali se nada da će se njemu ostvariti.


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist