Nema prostorija – nema problema

Written by on 20/07/2018

Kao što smo ranije pisali, podrumske prostorije Udruženja za brigu i opšta prava djece „Naša djeca“ Zenica su u potpunosti uništene prošlog petka nakon poplave. Dobar dio opreme je uništen, a ionako neuslovan prostor je postao potpuno neupotrebljiv.

Vođeni motom da organizacija nije prostor nego energija i ljudi, članovi organizacije su uz podršku partnera i prijatelja uspješno realizovali sve planirane aktivnosti.

Detalj sa redakcijskog sastanaka u Multiplex Ekranu

Na insistiranje članova redakcijski sastanak prvog community radija u Bosni i Hercegovini je održan u prostorijama Multiplex Ekrana iako se nije znalo šta će biti sa budućim programom.

Problem programa je privremeno riješen zahvaljujući menadžmentu i osoblju JP RTV Zenica koji su ustupili svoj prostor i tehničke kapacitete članovima radija „Active“ i redovne emisije idu u program Radija „Zenice“ i radija „Active“ (trenutno samo putem online linka jer FM nije osposbljen). Zbog nedostatka prostora i streaming radija se emituje iz privatnog stana, te zbog toga dolazi do povremenog prekida streaminga.

Članovi RadiYo Active “okupirali” Radio Zenicu

Facilitatorice Dječijeg parlamenta su, uz odoborenje menadžmenta Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, radionicu sa djecom održale na maloj sceni gdje su pored redovnih tema počeli i sa prikupljanjem peticije za izmjenu Porodičnog zakona o zabrani fizičkog kažnjavanja djece na federalnom nivou.

“Parlamentarci” na maloj sceni BNP-a

Najnovija aktivnost našeg Udruženja, debatni klub AGORA, je nakon uspješno realizovane prve javne debate nastavio sa sastancima te su svoj sastanak održali u Muzeju grada Zenice sa kojim imamo odličnu suradnju.

Članovi debatnog kluba “Agora” u Muzeju

U proteklih sedam dana menadžment je uz pomoć prijatelja i donatora pronašao dio sredstava za potpuno novu opremu. Shodno tome, nakon rješenja pitanja prostora Zenica će dobiti multimedijalni centar za djecu i mlade, koji će biti jednistven u Bosni i Hercegovini.

Važno je napomenuti da će sve aktivnosti Udruženja, kao i u prethodnih dvadeset šest godina, u potpunosti biti besplatne za sve članove i otvorene za djecu i mlade i svih djelova naše Zenice.

Ovim putem se menadžment zahvaljuje svima koji su nam izašli u susret i pružili podršku u proteklih 7 dana i omogućili nesmetano odvijanje naših aktivnosti.

 


RadiYo Active

Current track

Title

Artist