Izbor ili sudbina?


U životu smo često prinuđeni da biramo nešto. Svi, od 7 do 77. Kada smo u osnovnoj školi biramo da li ćemo se družiti sa kolegom iz klupe ili sa više đaka. Nakon toga, život nam daje sve teže i teže zadatke. Zadatak da izaberemo srednju školu, sport kojim ćemo se baviti, okruženje u kakvom ćemo biti i mnoge druge stvari. Nije to isto naravno. Kada smo u osnovnoj ne shvatamo neke stvari pa naše odluke, možemo reći, dolaze spontano. Međutim, kako odrastamo, polako shvatamo šta je život i kakve on sve čari, ali i mane ima.
Izabrali smo srednju školu, izabrali smo fakultet i sve je to prošlo dobro. A svi znamo koliko smo neprospavanih noći proveli razmišljajući šta je najbolje za nas. I nakon svega toga sve je super! Živi ste i zdravi. Da li se nekad zapitate da je taj put koji ste izabrali vaša sudbina i da li bi vaš život bio drugačiji da niste svakodnevno razbijali glavu sa pitanjem: “Šta dalje?”
Otkrit ću vam nešto. Vaš život bi bio isti i da ste malo manje mučili sebe oko takvih pitanja. Ali postavlja je drugo pitanje. Da li ste vi isti, da li je izbor u vašem životu presudna stvar? Niste, jer ste dio vašeg života potrošili na brigu, a to vam nije trebalo. Svaki trenutak u vašem životu je važan i u svakom trenutku trebate živjeti život na najbolji način. Možda, sada, dok ovo čitate pitate se kako je to moguće? Kako kada svi imamo probleme? Naravno, to je tačno. Ali, sve je u vašim glavama i u načinu kako ćete podnijeti probleme koji vam dolaze. Važno je da na sve gledate pozitivno i da razmišljate da je to za vas, u tom trenutku, najbolji izbor.
Ne želim da ovo shvatite kao da se ne trebate boriti u životu za vaše ciljeve, nego samo želim da shvatite da je život za svakoga od nas pripremio drugačiji put. Put koji je najbolji za nas. I koliko god se vi trudili da bude drugačije, neće. Samo ćete vi biti jedini faktor koji je na gubitku.
Zato, prihvatite sve izazove koje vam život donosi. Ne donosi ih bez razloga i ništa se na svijetu ne dešava bez razloga. Sve je to već skrojeno za vas, baš kao što je i haljina za maturu bila.
Živite život, uživajte u njemu i lavovski prihvatite svaki izazov koji dobijete jer je on tu za vas sa razlogom.

Oznake članka:

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist