Jogom do unutrašnjeg mira


U modernom svijetu moderan čovjek je rastrgan na sve strane. U trci s vremenom sam sebi postaje neprijatelj, u želji za grabljenjem što više materijalnog sami se sapliću od sebe. I to je krug koji sami stvaramo i u kojem se povremeno gubimo. A svima je potreban trenutak predaha, trenutak mira sa svojom dušom, a ponekad nam je potrebno i više takvih trenutaka.

Svaki pojedinac postiže svoj mir na sebi jedinstven način. Postoji mnogo načina pomoću kojih možemo da se osjećamo dobro u svojoj koži, zadovoljni i spokojni. Važno je da svoj unutrašnji mir stavimo na prvo mjesto, pa tek onda sve ostale prolazne i materijalne stvari. Postoji mnogo načina kojima to možemo postići, poput meditacije, vježbanja, joge, stvaranje umjetnina, plesom i svim onim što u nama stvara osjećaj zadovoljstva i mira.

Upravo joga je odličan način za održavanje našeg mentalnog zdravlja, te postizanje našeg unutrašnjeg mira i osjećaja zadovoljstva. Kroz prakticiranje joge, koja ne zahtijeva posebna znanja niti pomagala. Joga se sastoji od niza poza, meditacija, kontrole disanja i drugih način koje pomažu pojedincima u izgrađivanju samoostvarenja, olakšavanja bilo kakve patnje i omogućavanju stanja oslobođenja.

Za naš web portal govorio je Saudin Gak, koji već dugi niz vremena prakticira upravo jogu, te mu upravo ona pomaže u ostvarivanju mira, u lakšem ostvarivanju njegovih ciljeva, te ga oslobađa od stresa i pruža odmor od svakodnevnice.

Jogu sam otkrio kada je i ona mene. Upravo joga mi je balans u životu. Postoji dosta načina i vrsta joge i svaka ima svoj mehanizam i tehniku. Joga mi dosta pomaže u svakodnevnici i u oslobađanju od raznih tereta koji nam život može prirediti.  Pored prakticiranja joge, živim u slikanju, glumi, Indijskom klasičnom plesu i još nekim čudnovatim momentima. Ali joga je siguran put koji sigurno daje rezultate i jedan od tih rezultata je inspiracija i gledanje na svijet iz više različitih perspektiva.

Ukoliko ne znate kako da se oslobodite svakodnevnog tereta i potrebno vam je trenutak mira, upravo joga može biti odličan način za postizanje toga. Najvažnije je upravo naše mentalno zdravlje i mir koji mi osjećamo, stoga je potrebno posvetiti se sebi, pronaći ono što nam donosi spokoj i smirenost i upravo to praktikovati i održavati u svojoj rutini.

Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist