Elektro nota predstavlja: Acid Avisa (41D4)!


Elektro nota emisija je koja se razvila iz moje želje da podržim elektro scenu u sa akcentom na promoviranje mladih DJ-eva i producenata. Kako muzika nema granica, emisija će pratiti i razne festivale, elektro noći u Zenici, ali isto tako i u drugim gradovima BiH, ali i van BiH. 

U ovoj emisiji govorimo o afirmisanim i neafirmisanim DJ-evima i producentima, koji će imati priliku da surađuju, upoznaju se i uče jedni od drugih, a sve u cilju stvaranja što ljepših nota. Imaćete priliku slušati setove od dva sata u svakoj emisiji.

Emisiju Elektro nota slušajte svakog petka od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm na RadiYo Active-u.

U prvoj emisiji koja se emitira 07.12.2018. godine predstavljam Zeničanku Aidu Sivac scenskog imena Acid Avisa ili 41D4. U nastavku pročitajte i naš “notni” razgovor.

Predstavlja se u narednim crticama: Ja sam Aida S. poznatija kao Acid Avisa ili 41D4. Smatram se kućnim DJ ili ti imam osnovnu opremu za miksanje. Područje mog djelovanja su društvene mreže Facebook, Soundcloud i YouTube. Svakako da težim nastupanju u klubovima i na događajima. 

Aida se počela baviti DJ-ingom 2014. godine tako što je miksala smješne intervjue sa beatovima ili trakama. DJ-ing je zainteresova iz razloga što je počela slušati trake i zanimalo je kako da ih uklopi u jednu cjelinu.
Ono što je inspiriše i vodi kroz svijet elektro muzike je geeralno ljubav prema muzici, a pored toga i kontrola nad zvukom u svrhu zabave. Do sada je nastupala na privatnim partijima za prijatelje, kako to u samom početku uvijek i biva. Najčešće vrti acid, raw i industrial techno.

Kakav utisak želite ostaviti na svoje slušaoce i kako biste voljeli da Vas publika vidi i pamti?

  • Želim da ‘ga daju’ haha. Želim da uživaju, plešu i upamte me kao nekog ko je prepoznao sebe u svemu tome i zbog toga odlučio da treba to raditi.

Šta je po Vama najvažnije kod puštanja jednog seta?

  • Unijeti sebe i opustiti se koliko je moguće. Pratiti ljude kojima se svira kako bi se osjetila energija i djelovalo u pravcu nje.

Vaš savjet za one koji žele kročiti u svijet DJ – inga i jednog dana vrtiti svoje setove, šta trebaju imati na umu?

  • Da ne trebaju odustajati, niti stidjeti se biti drugačiji. Polako samo, do Berlina haha.

Po Vašem mišljenju kakva je elektro scena u BiH? 

  • Pokazatelj neplodnosti ove države za elektronsku muziku je i količina klubova u kojima se ista sluša. Tako na primjer u Sarajevu imate dva kluba u koje možete otići kao ljubitelj takve muzike, pri tom su oba kluba orjentisana većinom na ‘komercijalnije’ stilove poput tech i progressive house-a, dakle ograničeni ste. Kao ljubitelj komercijalne folk muzike imate preko četiri kluba u koja možete otići. Tako da su i publika i DJ-evi u suštini underground u glavnom gradu BiH.

Pri tome moram pohvaliti Decibel iz Sarajeva kao organizatora događaja u posljednjih godinu dana sa izuzetno zadovoljavajućim odabirom DJ-eva. U Zenici bih pohvalila mladu organizaciju Elevation, a u Tuzli dobro poznati New Sound.

Kako unaprijediti elektronsku scenu u našoj državi?

  • Mislim da bi se trebao povećati angažman domaćih DJ-eva na društvenim mrežama, a svakako i pružiti prilika novim DJ-evima. Takođe, primjećujem kako mnogi DJ-evi nemaju dovoljno autentičnosti već idu logikom kako se treba držati provjerenih stvari. Fali nam više iskrenosti, a i srčanosti.

Aidin set imate priliku slušati u petak 07.12.2018. godine od 21:00 do 23:00 sata na 88,5 fm ili putem ovog portala, klik na link. 🙂


Tvoj stav

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena zajedno sa komentarom.Potrebna polja su označena sa zvjezdicom(*)



RadiYo Active

Šta svira?

Title

Artist